Ford Kuga Graphite Tech Edition razvajanje serijsko

03. julija 2023

Ford predstavlja novo Kugo Graphite Tech Edition, ki združuje edinstvene vizualne nadgradnje in najnovejšo generacijo tehnologij za pomoč vozniku.

Ford je predstavil osupljivo oblikovano in odlično opremljeno novo različico elegantnega in prostornega SUV-ja Kuga.

Nova Kuga Graphite Tech Edition

Nova Kuga Graphite Tech Edition prvič uvaja Fordovo privlačno barvo karoserije Grey Matter. Serijsko je opremljena z najbolj iskanimi naprednimi sistemi za pomoč vozniku športnega terenca. Prinaša  največje udobje pri prostoročnem parkiranju v mestu ali samodejnem vzdrževanju tempa s prometom na avtocesti.

Ford Kuga Graphite Tech Edition razvajanje serijsko
Serijsko je opremljena z najbolj iskanimi naprednimi sistemi za pomoč vozniku športnega terenca.

Atraktivna nova različica kupcem ponuja tudi izbiro med celotno paleto pogonskih sklopov za Kugo. Vključno s priključno hibridno Kugo, ki je bila najbolje prodajani priključni hibrid (PHEV) v Evropi v letih 2021 in 2022. Prav tako sta na voljo različici Kuga Hibrid ter Kuga z dizelskim motorjem EcoBlue.

Ford Kuga Graphite Tech Edition razvajanje serijsko
Za kupce SUV-jev pripravili še izjemno zanimivo izbiro z najbolj privlačnim oblikovanjem doslej in našo najbolj priljubljeno tehnologijo v serijski opremi.

Kugo Graphite Tech Edition izdelujejo v Fordovem obratu v Valencii v Španiji. Prve dobave kupcem bodo sledile konec poletja.


“Obstaja vrsta razlogov, zakaj je Kuga tako pomemben in uspešen del naše ponudbe, vključno z možnostjo izbire pogona, med katerimi je tudi naš najbolje prodajani priključni hibrid, športnim videzom in najsodobnejšo vozno izkušnjo,” je povedal Jon Williams, generalni direktor družbe Ford Blue Evropa. “Zdaj smo za kupce SUV-jev pripravili še izjemno zanimivo izbiro z najbolj privlačnim oblikovanjem doslej in našo najbolj priljubljeno tehnologijo v serijski opremi.”

Ford Kuga Graphite Tech Edition razvajanje serijsko
Grey Matter, ki je med vsemi različicami Kuge na voljo le za Kugo Graphite Tech Edition, zagotavlja drzen kontrast z ekskluzivnimi večkrakimi 19-palčnimi platišči iz lahke zlitine v sijajno črni barvi.

Siva snov – Grey Matter – za pametne kupce

Siva barva je v trendu pri kupcih avtomobilov v Evropi. S 27 odstotki prodanih novih avtomobilov v tej barvi je bila najbolj priljubljena barvna izbira v regiji.

Grey Matter, ki je med vsemi različicami Kuge na voljo le za Kugo Graphite Tech Edition, zagotavlja drzen kontrast z ekskluzivnimi večkrakimi 48,3 cm ( 19”) platišči iz lahke zlitine v sijajno črni barvi.

Ford Kuga Graphite Tech Edition razvajanje serijsko
Tehnološki paket za Kugo: Projekcijski zaslon ´Head-Up Display´, dinamična žarometa s tehnologijo LED z aktivnim prilagajanjem svetlobnega snopa.

Nova različica ponuja tudi paket ST-Line X Black Package, ki vključuje: platišča iz lahke zlitine s premerom 50,8 cm (20˝) v črni barvi, rdeče zavorne čeljusti, črni elementi zunanjosti: streha, Shark Fin antena, del prednjega odbijača, ohišje vzvratnih ogledal, gornji del prtljažnih vrat, velik črn spojler, črn napis Kuga, črna ST-Line oznaka, zaščita pragov, stopalke iz lahke zlitine.

Pomoč vozniku je del serijske opreme

Skoraj 50 odstotkov vseh novih Kug v letu 2022 so kupci naročili s paketom za pomoč vozniku. Ta sklop tehnologij je zasnovan za manj zahtevno vožnjo. Vključuje sisteme, ki lahko samodejno prilagajajo hitrost prometu na avtocesti ter opozarjajo na vozila v voznikovem mrtvem kotu. Največjo hitrost uskladijo z zaznanimi znaki z omejitvami hitrosti teromogočajo prostoročne parkirne manevre in še marsikaj.

Ford Kuga Graphite Tech Edition razvajanje serijsko
Paket za pomoč vozniku Kuge: Prednja širokokotna kamera, prilagodljiv tempomat s prepoznavanjem prometnih znakov (s funkcijo Stop & Go pri motorju EcoBlue in samodejnem menjalniku), sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal ‘BLIS’ z asistenco in prepoznavanjem prečnega prometa, asistenca z inteligentnim uravnavanjem hitrosti (ISA), nadzor zbranosti voznika, aktivna pomoč pri parkiranju, zaščita robov vrat.

Serijsko je na voljo tudi tehnološki paket: ta voznikom pomaga jasno videti cesto z žarometi LED. Ta s samodejnim zasenčenjem omejijo slepljenje drugih udeležencev v prometu. Projekcijski zaslon v slogu bojnega letala pa voznikom pomaga, da s pogledom spremljajo promet. Informacije, kot so hitrost vozila in navigacijski napotki so vedno v njihovem vidnem polju.


Paket za pomoč vozniku Kuge

Prednja širokokotna kamera, prilagodljiv tempomat s prepoznavanjem prometnih znakov (s funkcijo Stop & Go pri motorju EcoBlue in samodejnem menjalniku), sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu vzvratnih ogledal ‘BLIS’ z asistenco in prepoznavanjem prečnega prometa, asistenca z inteligentnim uravnavanjem hitrosti (ISA), nadzor zbranosti voznika, aktivna pomoč pri parkiranju, zaščita robov vrat.


Tehnološki paket za Kugo

Projekcijski zaslon ´Head-Up Display´, dinamična žarometa s tehnologijo LED z aktivnim prilagajanjem svetlobnega snopa: LED dnevne luči, LED zadnje luči, samodejno preklapljanje med dolgimi in zasenčenimi žarometi (dolge luči brez bleščanja).