Ford Kuga priključni hibrid najboljša v Evropi

24. februarja 2023

Ford Kuga je že drugo leto zapored najbolj prodajan priključni hibrid v Evropi.

20-odstotno povečanje števila dobav vozil Kuga Plug-In Hybrid1 v primerjavi z letom prej je pripomoglo k temu, da je elektrificirani Fordov SUV leta 2022 že drugo leto zapored postal najbolje prodajani priključni hibrid (PHEV) katere koli znamke na evropskih trgih.2,3


“Čedalje večji uspeh Kuge Plug-in Hybrid kaže, kakšno vlogo lahko imajo prilagodljivi pogonski sklopi pri prehodu kupcev na električno energijo,” Jon Williams, generalni direktor Ford Blue Evrope

Inteligentni pogonski sklop Kuge priključni hibrid je zasnovan tako, da uporabnikom zagotavlja prilagodljivost, saj povsem električni skupni doseg 57–67 km (po WLTP1) in poraba energije od 14,4‑15,9 kWh/100 km (po WLTP) omogočata pogoste vožnje z uporabo električnega pogona.

Ford Kuga priključni hibrid najboljša v Evropi

Certifikat AGR

Ponudba različic Kuge je bila lani obogatena s paketom Kuga ST-Line X Black Paket s katerim lahko kupci dodajo edinstvene elemente zunanjega oblikovanja, vključno s črno streho, črnimi pokrovi zunanjih ogledal, odprtinami za dovod zraka na sprednji maski in zadnjim spojlerjem, ter serijskimi črnimi 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine.

Vse različice Kuge so lahko od lani opremljene tudi z udobnimi sedeži za voznika in sovoznika, ki so nastavljivi v 18 smereh in imajo certifikat vodilne organizacija za zdravje hrbtenice Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), Kampanja za zdrav hrbet.

 

# # #

1 Kuga Plug-In Hybrid – homologirani izpusti CO2 21–30 g/km (po WLTP), homologirana poraba goriva 0,9–1,3 l/100 km (po WLTP), doseg s povsem električnim pogonom 57–67 km (po WLTP). Izpusti CO2 in poraba goriva se lahko razlikujejo glede na različice vozil, ki so na voljo na posameznih trgih.

Navedena poraba goriva/energije, emisije CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so izmerjeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.

2 Ford Evropa poroča o prodaji vozil na 20 evropskih tradicionalnih trgih, v katere so vključene naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.

3 Po podatkih agencij JATO Dynamics in IHS Markit.