Ford Mustang ostaja najbolje prodajani športni avto na svetu v zadnjih 10 letih

19. aprila 2023

Fordovo nenehno vlaganje v Mustanga je spodbudilo njegov zagon, da je postal najbolje prodajani športni avto na svetu v zadnjih 10 letih.

Fordova analiza podatkov o registracijah vozil, ki jih je pripravila družba S&P Global Mobility, kaže, da je Ford Mustang® (letos praznuje 59. rojstni dan) v zadnjih desetih letih najbolje prodajani športni avto na svetu.


“Ponosni smo na celotno Mustangovo družino, na to, kar predstavlja za znamko Ford, in še posebej na naše strastne lastnike in oboževalce Mustanga,” je povedal Dave Bozeman, podpredsednik oddelka vozil za navdušence pri družbi Ford Blue in Fordovega oddelka storitev za stranke. “Prav zaradi naše zavezanosti služenju globalni Mustangovi skupnosti, ki sega od Atlante do Adelajde in praktično celotnega sveta, si je Mustang v zadnjih 10 letih prislužil čast najbolje prodajanega športnega avta na svetu.”

Ford Mustang ostaja najbolje prodajani športni avto na svetu v zadnjih 10 letih

Po Fordovih internih podatkih je po Mustangu še vedno največje povpraševanje v ZDA, ki predstavljajo 78 % svetovne prodaje. Drugi trgi, na katerih se je prodaja Mustanga v letu 2022 povečala, so Nemčija (za 17,0 %), Velika Britanija (za 14,4 %), Švica (za 14,9 %) in Bližnji vzhod (za 7,4 %).


Sedma generacija popolnoma novega Forda Mustanga modelnega leta 2024 dodaja posebno poglavje v zgodbi o legendi, saj zagotavlja videz, zvok in privlačnost najbolje prodajanega športnega avta na svetu v zadnjih desetih letih. Kabriolet ali kupe, V8 ali turbo štirivaljnik, ročni ali samodejni menjalnik – Mustang je na voljo v različnih cenovnih razredih in z različnimi ravnmi zmogljivosti.

Mustang ima dva nova motorja – 2,3-litrski EcoBoost in 5,0-litrski Coyote V8, najmočnejši motor za Mustanga GT doslej. Poleg tega je na voljo povsem nova funkcija Remote Rev, ki omogoča povečevanje števila vrtljajev motorja v prostem teku z daljinskim upravljalnikom na ključu, in nova elektronska zavora za ‘driftanje’, ki lahko začetnika hitro spremeni v profesionalca v driftanju, kot je Vaughn Gittin Jr.

Mustang Dark Horse™ širi ponudbo kot prvo novo športno ime znamke po predstavitvi Mustanga Bullitta leta 2001 in cilja na postavitev novih meril zmogljivosti na ulicah in dirkališčih, ki jih lahko doseže le Mustang z zloveščim videzom in posebej prirejenim 5,0-litrskim motorjem V8 – najmočnejšim 5,0-litrskim motorjem V8 doslej, ki razvije kar 500 konjskih moči.

Ford Mustang ostaja najbolje prodajani športni avto na svetu v zadnjih 10 letih

SUV Mustang Mach-E®, električni član Mustangove družine, je zdaj na voljo v 39 državah, saj so ga pred kratkim začeli prodajati tudi na Tajvanu in v Avstraliji. S Fordove proizvodne linije, kjer so z izdelavo tega modela začeli pred skoraj dvema letoma, je zapeljal stopetdesettisoči Mustang Mach-E, kar je pomemben mejnik, saj bo Ford do konca leta 2023 povečal proizvodnjo električnih vozil na 600.000 letno, do leta 2026 pa na več kot 2 milijona letno.