AMZS Najboljši za volanom – vozniška olimpijada mladih

23. februarja 2022

AMZS šesto leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bomo dobili najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika tega leta. Ford pri projektu sodeluje že peto leto zapored.

Avto-moto zveza Slovenije šesto leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika tega leta. Spletni test, ki je vstopnica za praktični del tekmovanja, bo na spletni strani www.najboljsizavolanom.si odprt do vključno 24. marca 2022.

Zmagovalce tudi letos čakajo bogate nagrade

Najboljša in najboljši se bosta eno leto vozila z novo Ford Fiesto Active. Seveda pa atraktivne nagrade čakajo tudi na druge finalistke in finaliste. Zmagovalka in zmagovalec se bosta oktobra v Madridu pomerila še na evropskem tekmovanju mladih voznikov, ki ga bo pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA organiziral španski avtomobilski klub RACE.

AMZS izbor Najboljši za volanom vsako leto privabi več sodelujočih – lani so mladi rešili skoraj 5200 spletnih testov. Med 50 dekleti in 50 fanti, ki so se uvrstili v praktični del tekmovanja, sta največ znanja in vozniških spretnosti pokazala Neca G. Strniša in Žiga Žgur, ki sta se pridružila mladim AMZS ambasadorjem varne vožnje iz minulih let: Petri Prašnikar in Mateju Gorjanu (2020), Lauri Cerovšek in Luki Grilu (2019), Klemnu Pongračiču (2018) in Davidu Severju (2017).

Šesti zaporedni izbor Najboljši za volanom bo potekal na že dobro znan način. Na spletni strani www.najboljsizavolanom.si bo do vključno 24. marca 2022 odprt spletni test z vprašanji s področja cestnoprometnih predpisov, avtomobilizma, motoroznanstva, prometne varnosti, prve pomoči in poznavanja AMZS ter partnerjev izbora, prek katerega se mlade voznice in vozniki do vključno 26. leta starosti kvalificirajo v praktični del tekmovanja. Ta bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. V polfinale (to bo 12. in 13. aprila 2022) se bo uvrstilo najboljših 50 reševalcev in najboljših 50 reševalk, v finalu 29. maja 2022 pa se bo pomerilo najboljših deset polfinalistk in polfinalistov.

AMZS Najboljši za volanom – vozniška olimpijada mladih
Nova Fiesta Active najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika, že čaka. Pohiti s prijavo!

Vabljeni k sodelovanju!