Ford z uporabo tehnologije pomaga pri vračanju ukradenih vozil

08. oktobra 2021

Ford uvaja popolnoma integrirano storitev za iskanje ukradenih vozil, ki je namenjena preprečevanju ali zmanjševanju posledic kraje vozila.

Storitev Stolen Vehicle Services

Če zazna poskus kraje, storitev Stolen Vehicle Services (storitve v primeru kraje vozila), ki deluje prek aplikacije FordPass, pošlje opozorilo na lastnikov pametni telefon. Aplikacija uporabnika vodi skozi postopek prijave dogodka policiji in zagotavlja 24-urno dežurno podporo, vključno s sledenjem vozila. Storitev Stolen Vehicle Services nadgradi funkcionalnost aplikacije SecuriAlert in pošlje opozorilo na uporabnikov pametni telefon, pri tem pa uporabi modem FordPass Connect.


“Nihče ne želi razmišljati o posledicah kraje svojega vozila. Storitev Stolen Vehicle Services zagotavlja višjo raven zaznavanja poskusa kraje ter dežurno podporo za sledenje in lociranje vozila, kar povečuje verjetnost najdbe in pomoč našim strankam, če se zgodi najhujše,” je povedal Charles Nolan, vodja maloprodajnih rešitev povezljivosti v organizaciji Ford Enterprise Connectivity.

Ford z uporabo tehnologije pomaga pri vračanju ukradenih vozil

Med letoma 2009 in 2018 so v EU vsako leto ukradli več kot 500.000 vozil. V Veliki Britaniji v istem obdobju večine ukradenih vozil niso nikoli našli, kar je žrtve izpostavilo dodatni čustveni in finančni obremenitvi.

Storitve v primeru kraje vozila, ki so sprva na voljo za novi model Mustang Mach-E GT, nato pa bodo sledila še druga Fordova vozila, so del naročniškega paketa Ford Secure – ta bo za združljiva vozila v poskusnem obdobju na voljo brezplačno. Storitev je letos že na voljo v Veliki Britaniji in Republiki Irski, širša razpoložljivost po Evropi pa bo sledila v letu 2022.

Povezava za prihodnost

Storitve v primeru kraje vozila so naslednji korak v Fordovem naboru povezanih storitev, ki ponujajo večjo funkcionalnost in izboljšano uporabniško izkušnjo, vse to pa omogoča modem FordPass Connect.

Ford z uporabo tehnologije pomaga pri vračanju ukradenih vozil

Fordova vozila s sistemom SYNC 4 zagotavljajo brezplačno poskusno naročnino na storitev Ford Secure, ki vključuje storitve v primeru kraje vozila, in bo nadgrajena z novimi funkcijami, kot so Location Alerts (opozorila o lokaciji) – s to možnostjo uporabnik za večjo brezskrbnost, da je vozilo tam, kjer mora biti, sam izbere meje območja in prejme obvestilo, če jih vozilo zapusti – ter Neighbourhood Alerts (opozorila soseske) – obvestila drugih vozil z varnostnim sistemom SecuriAlert na vašem območju, ki lahko vnaprej opozorijo na zlikovce v bližini, na voljo pa bodo tudi poznejše brezžične posodobitve Power-Up.