Mustang Mach-E je prevozil 807,2 km z enim samim polnjenjem

30. septembra 2021

Norveška mojstra v ekološki vožnji sta s povsem električnim Mustangom Mach-E pred kratkim prevozila kar 807,2 kilometra, ne da bi se enkrat samkrat ustavila zaradi polnjenja.

Njuna pot od Trondheima na severu Norveške do Kristiansanda na jugu. Vključevala je gore, temperature pod lediščem, med drugim sta celo pet ur stala v koloni zaradi hude prometne nesreče.

 

Uporabila sta Mustang Mach-E z zadnjim pogonom in baterijo s podaljšanim dosegom, ki ga odlikuje ciljni doseg električne vožnje do 610 km. Na svojem potovanju sta prevozila skoraj 200 kilometrov oziroma približno 32 odstotkov več od ciljnega dosega. Skupaj 807,2 km brez dodatnega polnjenja.

 

Henrik Borchgrevink in Knut Wilthil sta pred tem z Mondeom, Fiesto in Focusom z ekološko vožnjo prevozila osupljive razdalje. Celo postavila svetovni rekord, ko sta z Mustangom z več kot 300 KM z enim rezervoarjem goriva prevozila 1249 kilometrov. Z Rangerjem sta brez dolivanja goriva prevozila kar 1616 kilometrov.

Ob svojem zadnjem zmagoslavju izkušena ekološka voznika vsem, ki bi radi s svojim električnim avtomobilom ali avtomobilom s tradicionalnim pogonom vozili kar se da varčno in do okolja prijazno, svetovala naslednje: “Vozite umirjeno in glejte daleč naprej po cesti, da boste lahko čim bolje načrtovali vožnjo in se izognili popolnemu ustavljanju. Da boste pripeljali čim dlje, morate ohranjati nižjo hitrost, pri povečevanju hitrosti pa morate pospeševati enakomerno in ne prepočasi,” je povedal Wilthil.