Avtodom Ford Transit Custom Nugget za pustolovščine

26. oktobra 2021

Pustolovski Ford Nugget ponuja razkošno in bogato opremljeno notranjost, atraktivne zunanje podrobnosti in širok nabor serijske opreme.

Ste za pustolovščine?

Podrobneje smo avtodom Ford Nugget spoznali pretekli teden, kjer smo si skupaj s poslovnimi partnerji ogledali vse detajle avtodoma in se prepričali, da je Nugget res prava izbira za avanture željnih bodočih lastnikov.

Fordov novi Nugget je zasnovan za kupce, ki si želijo udobja, visokokakovostne obdelave in drznega sloga, ne da bi pri tem ogrozili funkcionalnost svojega avtodoma in vozila.

Avtodom Ford Transit Custom Nugget za pustolovščine
Transit Custom Nugget je Ford razvil skupaj s strokovnjaki za avtodome specializiranega podjetja Westfalia.

Z možnostjo dvižne nagibne strehe, ki zagotovi še večjo priročnost prostornega avtodoma Transit Custom Nugget, in ljubiteljem pustolovskega raziskovanja na kolesih omogoči dodatno prilagodljivost, je Ford še dodatno razširil nabor izvedb modela za kampiranje.

Brezskrbno potovanje

Možnost dvižne nagibne strehe za model Nugget uporabnikom omogoča, da za večje udobje v parkiranem vozilu kar najbolje izkoristijo notranji prostor. Obenem pa manjša skupna višina vozila omogoča vožnjo brez stresa na vsakodnevnih poteh ali med posameznimi cilji. Nugget je tako na voljo v štirih različicah: krajši različici Nuggeta z bodisi fiksno visoko streho ali z dvižno nagibno streho ter prostornejši različici Nugget Plus, prav tako fiksno visoko streho ali z dvižno nagibno.

Avtodom Ford Transit Custom Nugget za pustolovščine
Na voljo so kuhinja ter prostorno območje za preživljanje dneva in uživanje v hrani, ki ga lahko za vožnjo hitro spremenimo v udobne potovalne sedeže

Najuspešnejši dostavnik na trgu Ford Transit Custom

Na osnovi najuspešnejša dostavnika na trgu – Fordovega modela Transit Custom – izdelani Transit Custom Nugget je Ford razvil skupaj s strokovnjaki za avtodome specializiranega podjetja Westfalia in nudi povsem opremljeno notranjost za kampiranje v odlično izdelani nadgradnji, napredne sisteme za pomoč vozniku in možnosti za povezave.

Vozilo poganja zmogljivi, prefinjeni in varčen Fordov 2-litrski dizelski motor EcoBlue.

Tu je še Nugget Puls

Nugget Plus izkoristi dodatno dolžino dolge medosne razdalje in uporabnike razvaja z vgrajenim straniščem, umivalnikom in dodatnim prostorom za shranjevanje.


“Opažamo, da je trend porasta uporabe avtodomov res velik in prav veselimo se že novega modela tudi na naših cestah. Vemo, da so avtodomi tisti, ki omogočajo pustolovščine in svobodo za pobeg čez konec tedna ali ko se odpravimo na daljše počitnice s celotno družino,” je na predstavitvi povedal Tomaž Oblak direktor za prodajo in marketing pri Summit motors Ljubljana. “Danes sem se tudi sam prepričal, da Nugget z dvižno nagibno streho uporabnikom omogoča uživanje v svetlem in udobnem prostoru. S spuščeno streho pa jim med vožnjo ne bo treba skrbeti glede omejitev višine. Prav večja učinkovitost in prilagodljivost avtodoma Nugget med drugim prispeva k zmanjšanju stroškov za gorivo na poti.”

Prilagodljiv prostor v notranjosti

Nugget z dvižno nagibno streho je idealna izbira za uporabnike, ki se želijo podati na daljša cestna potovanja ali z avtodomom delati dnevne izlete iz kampa. Seveda je primeren tudi za enodnevne vožnje.

Nižja streha omogoča preprostejši dostop v večnadstropne garažne hiše ali na počivališča z omejitvijo višine. Pomaga pa tudi pri vožnji na območjih pod drevesi ali skozi podvoze. Nižja skupna višina obenem olajša garažiranje avtodoma, ko ga ne uporabljate. Nadalje zmanjša porabo pri vožnji po avtocestah in lahko v primerjavi z večjimi avtodomi pomaga zmanjšati stroške pri plačilu trajektov ali cestnin.

Ko prispete na želeni cilj

Dvig strehe zagotovi prostor za spalnico z udobno dvojno posteljo. Streha je dovolj lahka za preprosto ročno premikanje. Ko je streha dvignjena in fiksirana v tem položaju, se stojna višina v notranjosti poveča na skupno 2,4 metra.

Veliko zadnje okno in dve stranski okni omogočajo vstop svetlobe v kabino. Okna pa so za zagotavljanje zasebnosti in zaščito pred prezgodnjimi sončnimi žarki opremljena s senčniki. Spalnica v ‘zgornjem nadstropju’ je serijsko opremljena s stranskimi zračniki in bralnimi lučkami LED. Dvojno posteljo pa je za več prostora podnevi možno preklopiti.

Sistem za samodejno zlaganje strehe se pri dviganju napne na vremenske razmere odporne stranice. Tudi zlaganje je povsem enostavno. Sistem poskrbi za ustrezno ohlapnost pri spuščanju, da postopek poteka gladko in je streha med vožnjo varno ‘shranjena’.

To pa še ni vse. Na dvižno nagibno streho Nuggeta Plus je možno namestiti tudi strešni prtljažnik za prevoz različne opreme, ki jo potrebujete za pustolovščine na počitnicah.

Avtodom Ford Transit Custom Nugget za pustolovščine

Uporaben v vseh letnih časih

Dvižna nagibna streha je zasnovana za udobje in zaščito v vseh letnih časih. Čvrst in trden zgornji del iz umetnih vlaken je vodotesen. Vsebuje izolacijo iz pene, da je v notranjosti vozila laže ohraniti prijetno temperaturo. Stranice iz poliestra so zaradi trpežnosti in varnosti zaščitene s fungicidnim premazom in zaviralci gorenja. Prav tako so nepropustne za vodni tlak do pol metra. Standardna siva barva strehe se lepo ujema s celotno paleto barv karoserije. Kupci, ki želijo slogu svojega avtodoma vtisniti osebni pečat, pa lahko za doplačilo izberejo tudi modre, rdeče ali antracitne stranice.

Počutje kot doma in varnost na prvem mestu

Poleg ‘spalnega kvartirja’ pod streho Nugget z dvižno nagibno streho nudi isto odlično kakovost izdelave.  Edinstven razpored notranjosti v obliki črke L kot različica z visoko streho. Na voljo so kuhinja ter prostorno območje za preživljanje dneva in uživanje v hrani, ki ga lahko za vožnjo hitro spremenimo v udobne potovalne sedeže. Na območju sedežev je veliko prostora za glave tudi pri zaprti strehi, sedeži pa so opremljeni s pritrdišči Isofix za varno namestitev otroških sedežev.

Avtodom Ford Transit Custom Nugget za pustolovščine
Na območju sedežev je veliko prostora za glave tudi pri zaprti strehi, sedeži pa so opremljeni s pritrdišči Isofix za varno namestitev otroških sedežev.

Lani je neodvisna ustanova za varnost vozil Euro NCAP Transitu Custom, na katerem temelji Nugget, podelila srebrno priznanje za aktivne varnostne sisteme in posebej pohvalila možnost izbire pomoči za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in sistemom za avtonomno zaviranje v sili.

Transit Custom Nugget bo vnesel popestritev ponudbe na trgu, ki je v razcvetu: rast prodaje avtodomov na večini evropskih trgov dosega dvomestne številke. Ta trend se bo zelo verjetno nadaljeval, saj se dopustniki v vse večji meri odločajo za počitnice, na katerih se izognejo množicam in si zagotovijo samooskrbo.

Da bi zadovoljili povpraševanje po priljubljenem avtodomu Nugget na hitro rastočem trgu, Ford v sodelovanju s strokovnjaki za avtodome Westfalia do leta 2022 načrtuje trikrat večji obseg proizvodnje Nuggetov. Fordovi trgovci bodo naročila za modele Nugget začeli sprejemati v začetku 2022.