Žiga Žgur, najboljši mladi voznik Slovenije

22. julija 2021

Žiga se je odločil, da volana ne bo prepustil avtopilotu! 23-letni študent managementa iz Podnanosa je vozniški uživač. Več kilometrov je pred njim, bolj se razveseli poti.

Avtor: Jure Gregorčič, novinar – urednik Motorevije

Naslov najboljšega za volanom si je zares zaslužil, saj se v izbor ni podal prvič. Čeprav mu v preteklih letih ni uspelo, Žiga Žgur ni odnehal. Na vroč junijski dan je s suvereno predstavo dokazal, da je vožnja njegova strast.

Žigo je Jure Gregorčič le nekaj minut po razglasitvi povabil pred mikrofon Motorevije. Sproščen pogovor lahko v celoti preberete TUKAJ >>

Kako je potekal finalni izbor poglejte >> Na mladih se svet gradi

Kako vznemirljiv je bil trenutek, ko ste na podelitvi zaslišali svoje ime ob razglasitvi najboljšega za volanom?

Zelo čustven trenutek, saj je bila v meni kar nekaj let želja po tem naslovu. Do letos se mi nekako ni uspelo prebiti skozi spletni test, letos pa se je očitno “vse poklopilo”.

Kaj vam pomeni zmaga? Čast ali odgovornost?

Oboje. Ta naslov seveda dojemam kot veliko čast in še večjo odgovornost. Že sedaj sem se namreč trudil biti zgleden voznik, sedaj pa bom sploh moral biti zgled na cesti. Vsak namreč vidi, kdo sedi za volanom Forda Focusa in kako spoštujem prometna pravila. Trudil se bom, da bom vsak dan na cesti dokazoval, zakaj sem v AMZS centru varne vožnje na Vranskem postal najboljši za volanom.

Kaj vas na slovenskih cestah najbolj moti? Smo po vašem mnenju dobri vozniki?

V prometu me najbolj zmoti nenadna menjava pasu oziroma nevarna prehitevanja na avtocestah. Nemalokrat opazim starejše voznike, ki brez opozorila skočijo na prehitevalni pas, kot da bi se “vrgli” pred avto. Opažam neuporabo smernikov, predvsem v krožiščih. To me res moti in dvigne pritisk. Sicer menim, da smo Slovenci kar dobri vozniki.