Sproščeno do zmage – Neca Galičič

20. julija 2021

Neca Galičič, najboljša mlada voznica Slovenije. Neci vozniških izkušenj ne manjka, saj vozi že osem let, še pred izpitno vožnjo je dragocene kilometre izkušenj previdno nabirala v vožnji s spremljevalcem.

Avtor: Jure Gregorčič, novinar – urednik Motorevije

25-letna delovna terapevtka iz Žirov nam je v oči padla že med svojim finalnim nastopom. Opazili smo jo, ker je vozila sproščeno in neobremenjeno. Na daleč se je videlo, da uživa v izzivih, da se v tekmovanje ni podala zaradi nagrad, pač pa zaradi doživetja in želje po novih vozniških izkušnjah. Zato na razglasitvi zmagovalcev nismo bili tako presenečeni, kot je bila ona – presrečna Neca Galičič s pokalom najboljše mlade voznice in ključi novega Ford Focusa v rokah.

Sproščeno do zmage – Neca Galičič
Do sedaj nisem imela najljubšega avtomobila. Ravnokar pa je Ford Focus postal moj najljubši avto.

Simpatično in vidno presenečeno, a do ušes nasmejano Neco je Jure Gregorčič le nekaj minut po razglasitvi povabil pred mikrofon Motorevije. Nastal je simpatični zapis, ki ga lahko v celoti preberete TUKAJ >>

Kako je potekal finalni izbor poglejte >> Na mladih se svet gradi

Neca, iskrene čestitke za laskavi naslov in zelo zbrano vožnjo v finalu. Se v tem trenutku že zavedate svojega uspeha, nagrade in tudi odgovornosti laskavega naslova?

V tem trenutku se sploh še ne zavedam, kaj mi je uspelo. Ob razglasitvi so me preplavila močna čustva. Biti najboljša mlada voznica je zagotovo tudi velika odgovornost za naprej.

Je danes zmagala vaša sproščenost?

Na poligonu sem zelo uživala, saj sem že v polfinalu vozila zelo neobremenjeno, ker sem prišla predvsem po izkušnje. Tudi danes sem predvsem uživala, bila vesela in sproščena, kar je verjetno tudi razlog, da sem na koncu zmagala oziroma odpeljala tako, kot znam. Sicer se tudi na cesti rada peljem varno in po predpisih. Morda kdaj v okviru tolerantnih vrednosti peljem hitreje, ampak nikoli prehitro.

Je mladost na cesti prednost ali norost?

Mladost je vsekakor lahko prednost, če jo znaš izkoristiti. Mladi smo bolj spretni, se hitreje odzivamo in zdi se mi, da se hitreje prilagodimo razmeram na cesti. Starejši bi morali biti vzgled mlajšim, a pri prilagodljivosti smo tudi mlajši vozniki lahko zgled starejšim.