Električni dostavnik E-Transit na prvi preizkušnji

04. maja 2021

Novi povsem električni E-Transit ohranja svojo produktivnost in uporabnost ter je namenjen zmanjšanju emisij v gospodarstvu.

Preden gre, najbolje prodajano gospodarsko vozilo Ford E-Transit v redno prodajo, bo temeljito preizkušen s strani uporabnikov pri njihovem vsakodnevnem delu.

Fordovi preizkusi v sodelovanju z evropskimi uporabniki so del obsežnega razvojnega programa E‑Transita pred njegovim prihodom na trg leta 2022. Začeli se bodo konec letošnjega poletja. Zasnovani so za preverjanje, ali lahko povsem električni dostavnik brez težav izpolni zahteve v širokem spektru scenarijev uporabe.

Prototipni E-Transiti

Bodo vključeni v vozne parke strank, ki jih bodo preizkusili v izzivalnih dejanskih pogojih pri oskrbi veleblagovnic, dostavi na dom, poštnih paketnih dostavah in na področju javnih storitev v Nemčiji, na Norveškem in v Veliki Britaniji.

Med prototipnimi E-Transiti, ki bodo sodelovali v preizkusu, izdelani so v Fordovem globalnem centru odličnosti za gospodarska vozila v Duntonu v Veliki Britaniji.  Bodo furgoni in modeli šasije s kabino in nadgradnjo v izvedbi s hlajenim prostorom za prevoz, zabojnikom, kesonom in vgrajenimi notranjimi sistemi za prevoz in izvajanje storitev. Evropski kupci E-Transitov bodo lahko ob začetku prodaje izbirali v pestri ponudbi karoserijskih izvedb, dolžin, višin strehe in skupnih mas vozila, saj bodo med skupno 25 možnimi različicami zagotovo našli tisto, ki najbolj ustreza njihovemu delu.

Fordovi inženirji

Bodo s pomočjo podatkov, pridobljenih pri preizkusu, izpopolnili tehnologije povezanih vozil naslednje ravni in funkcije za upravljanje dosega, da bo uporabnikom na voljo optimalna izkušnja pri vožnji in opravljanju dela z dostavnim vozilom.

Preizkusi v dejanskih pogojih so pomemben korak na poti priprave povsem električnega E‑Transita in bodo zagotovili boljši vpogled v možnosti, da uporabnikom iz različnih panog pomagamo izboljšati produktivnost z uporabo pogona brez emisij.

Električna gospodarska vozila so za poslovanje ključnega pomena, saj veliko mest vključuje zelene cone brez emisij in številni kupci, si tako želijo ‘zelene’ dostave paketov. E-Transit bo lepo dopolnjeval ponudbo priključnega hibrida Transit Customa – PHEV, ko pride na trg v naslednjem letu. Prav tako z veseljem napovedujemo prihod električnega Transit Customa v 2023 ter še najnovejšega električnega kombija v 2024.