Predstavitev novih različic Ford Custom modela: Trail in Active

17. februarja 2021

Ford Custom se z različicama Trail in Active, pripravljenima na odkrivanje novih poti, podaja osvajat novo področje.

Vir: Avtomoto Siol, Gašper Pirman

Ford želi nadaljevati uspešno zgodbo pri lahkih gospodarskih vozilih, zato širijo uporabnost modela Tourneo in Transit Custom z dvema različicama Trail in Active. Kar deset odstotkov kupcev se bo odločilo za enega izmed teh terensko obarvanih modelov, ki nagovarjata predvsem aktivne družine. Transit Custom Trail pa ima vgrajen celo mehanski diferencial za izboljšan oprijem v vseh vremenskih razmerah.

Vse več proizvajalcev obrača hrbet družinskim enoprostorcem. Med njimi je tudi Ford, kjer imajo v ponudbi sicer še dva modela S-max in Galaxy, a so v zadnjih letih prenehali izdelovati manjši model B-max in večjega C-maxa. A k sreči imajo vsaj pri Fordu aduta v rokavu – Tournea Custom oziroma nekoliko bolj delavsko usmerjenega Transita Custom kobi. Ta dva ne ponujata izključno funkcije gospodarskega vozila, temveč se s številnimi opcijami vse bolj približujeta tudi osebnim vozilom.

Več različic, večje število potencialnih kupcev

Predstavitev novih različic Ford Custom modela: Trail in Active
Različici Active in Trail dokazujeta, kako vsestranska in zmogljiva je paleta Fordovih lahkih gospodarskih vozil.

Kot so nam pojasnili na tiskovni konferenci, so lahka gospodarska vozila za Ford velikega pomena. “Model Ford Custom predstavlja več kot dve tretjini prodaje gospodarskih vozil, kjer v zadnjih leti na našem trgu dosegamo ustaljeno rast prodaje. Novi različici Active in Trail bosta lepo dopolnili razvejano ponudbo lahkih gospodarskih vozil. V letošnjem letu načrtujemo vsaj desetodstotno prodaje novih različic Active in Trail,” je ob prihodu obeh novih modelov povedal Tomaž Oblak, direktor prodaje in marketinga pri Summit motors.

Ekskluzivne nadgradnje zunanjosti in notranjosti poskrbijo, da Transit Trail in Transit Custom Trail v še tako zahtevnih pogojih razvajata z udobjem in zmogljivostjo, ne da bi bila praktičnost kakorkoli zmanjšana.

Novi različici Active modelov Transit Custom in Tourneo Custom idealno dopolnjujeta življenjski slog zasebnih in poslovnih uporabnikov, ki jih navdušujejo različne dejavnosti. Karoserija je zaščitena z dodatnimi oblogami, izbira diferenciala mLSD pa zagotovi dodaten oprijem na neutrjenih, spolzkih ali mehkih podlagah. Zunanjost z elementi športnih terencev doda vizualno privlačnost in poveča praktičnost, ko se poslovite od asfaltnih cest.

Trail za poslovne uporabnike

Predstavitev novih različic Ford Custom modela: Trail in Active
Različice Trail so prepoznavne po dodatnih črnih oblogah sprednjega in zadnjega odbijača ter stranic.

Začnimo pri različici Trail. Ta je namenjena poslovnim uporabnikom, ki opravljajo delo na območjih, do katerih je dostop otežen. Čeprav je prvotno namenjen poslovni uporabi, se bo za ta terensko obarvan kombi odločilo več zasebnih kupcev. Ti bodo poleg nadgradnje najboljšega paketa opremeTtrend dobili še serijsko vgrajen diferencial z mehansko omejenim zdrsom priznanega proizvajalca Quaife. Za zaokrožen zunanji videz poskrbijo še 16-palčna platišča, v notranjosti pa usnjeno oblazinjenje. Ne moremo spregledati niti sprednje maske po vzoru Ranger Raptorja. Trail bo na voljo v kombinaciji z osmimi ali tremi sedeži in tovornim delom zadaj.

Active za aktivne družine

Predstavitev novih različic Ford Custom modela: Trail in Active
Izjemna prostornost in možnost prevoza večje količine prtljage oziroma tovora omogočata pustolovski življenjski slog.

Opremo Active smo pred časom spoznali že pri Fiesti, pred nekaj meseci še pri Focusu, zdaj pa je na voljo tudi pri Tourneu Customu. Tretma je podoben kot pri manjših bratih, v nasprotju s paketom Trail pa Active serijsko ne prinaša mehanske zapore diferenciala (na voljo kot doplačilo). Pride pa s paketom Active kar nekaj dodatkov – strešni nosilci, delno usnjeno oblazinjenje, 17-palčna platišča ter nekoliko drugačen zunanji videz s poudarjenim spodnjim delom odbijača in robovi blatnikov.

2.500 evrov doplačila za terenski paket

Pogled na cenik razkrije, da je vstopni Transit Custom Furgon Trail z dvolitrskim dizelskim motorjem z 96 kilovati in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom na voljo za 30 tisoč evrov, kar je 2.500 evrov več kot stane enak transit custom s paketom opreme trend. Ob izbiri različice kombi z osmimi sedeži je potrebno dodati še štiri tisoč evrov, a kupec v tem primeru dobi že motor z 125 kilovati in tehnologijo blagega hibrida.  Kot že omenjeno, kupec dobi pri paketu Trail mehansko zaporo diferenciala, nekoliko bolj terensko obarvano zunanjost in usnjeno oblazinjenje.

Enako doplačilo 2.500 evrov je tudi pri Tourneu Custom s paketom opreme Active, vendar je ta različica, tako kot Transit Custom kombi, opremljena z najnovejšim dvolitrskim dizelskim motorjem z 136 kilovati in tehnologijo blagega hibrida.

Članek si lahko preberete na povezavi >>