Nova tehnologija za parkiranje v Fordu Transitu

02. marca 2020

Nova tehnologija za parkiranje v Fordu Transitu poskrbi, da lahko pozabite na stavek “Sem ga pa na boš uspel spraviti, kolega!”

Novi Ford Transit nudi široko paleto tehnologij, ki voznikom pomagajo parkirati z manj stresa

Parkiranje kombija, ki je več kot meter daljši od karavanskega Mondea, na ulicah z obilico prometa in ozkih parkiriščih marsikoga spominja na pravo moro. Odrgnine in buške pri majhni hitrosti predstavljajo strošek za podjetje. Tudi zaradi izgube časa, ko je namesto v uporabi vozilo na popravilu. Da niti ne omenjamo večjih stroškov zavarovanja, še posebej, če je prišlo do poškodb vozil drugih udeležencev v prometu.

Novi Ford Transit z naprednimi tehnologijami, ki pomagajo pri izogibanju nepotrebnim stroškom zaradi manj spretnih manevrov, odpravlja stres pri parkiranju.

Nova tehnologija za parkiranje v Fordu Transitu
Novi Ford Transit je s sistemom za samodejno parkiranje poskrbel za večjo varnost in udobnost v vožnji.

Fordova aktivna pomoč pri parkiranju pomaga vozniku Transita poiskati primerno veliko parkirno mesto. Nato samodejno usmeri vozilo vanj, voznik pa upravlja samo s stopalko za pospeševanje in zavorami. Sistem olajša tako pravokotno parkiranje, ko mora voznik zapeljati do nakladalne rampe, kot tudi bočno parkiranje, saj zadošča že parkirno mesto, ki je samo 0,8 metra daljše od vozila.

Med dodatnimi Transitovimi tehnologijami so tudi pomoč pri vožnji iz parkirnega mesta, opozorilo na prečni promet, sistem z zaznavanjem ovir ob strani* ter naprej in nazaj usmerjeni širokokotni kameri, da imajo uporabniki lažje delo pri vključevanju v promet ali manevriranju v urbanih okoljih z gostim prometom.

Napredne Transitove tehnologije

Z najnovejšimi različicami modelov Transit in Transit Custom, ki so naprodaj od leta 2019, je na voljo aktivna pomoč pri parkiranju z 12 ultrazvočnimi senzorji na vseh straneh vozila. Sistem lahko parkira vozilo celo v primerih, ko ni robnika ob cestišču – poravna ga z drugimi parkiranimi vozili. Možno je tudi parkiranje na klancu.

Aktivna pomoč pri parkiranju vključuje pomoč pri vožnji iz parkirnega mesta, ki samodejno usmeri vozilo, voznik pa poskrbi za pospeševanje in zaviranje.

Fordovo opozorilo na prečni promet voznika pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta opozori, da bodo druga vozila in kolesarji morda prečkali njegovo pot.

Poleg tega sistem z zaznavanjem ovir ob straneh pomaga pri počasnem manevriranju, saj ga z zvočnimi signali in prikazi opozori na ovire ob vozilu.

Transitova naprej usmerjena širokokotna kamera in vzvratna širokokotna kamera vozniku s širokim zornim kotom prikaza pomagata pravočasno opaziti vozila, pešce ali kolesarje v slabo preglednih križiščih ali pri vožnji iz parkirnega mesta ali dvorišča.

Vzvratna kamera je nameščena visoko nad tovornimi vrati, da omogoči boljšo vidljivost pri vzvratni vožnji, še posebej pri odprtih zadnjih vratih.

Nova tehnologija za parkiranje v Fordu Transitu
Sistem samodejnega parkiranja pri novem Transitu odpravlja stres pred parkiranjem.

Za uspešnejše poslovanje uporabnikov

Leta 2019 je Ford na trg poslal novo generacijo elektrificiranih in s spletom povezanih modelov Transit in Transit Custom, ki so zasnovani za uspešno poslovanje v sodobnem delovnem okolju.

“Pogosti postanki na mestnih ulicah so stalnica v delovnem dnevu številnih voznikov dostavnih vozil in so lahko pravi izziv s tako velikim vozilom in pri morebiti omejeni vidljivosti. S Fordovimi tehnologijami, kot je aktivna pomoč pri parkiranju, lahko vozniki vso energijo posvetijo svojemu delu, saj brez stresa parkirajo veliko hitreje.” Ian Porter, glavni inženir programa Transit

Novi 2-tonski Ford Transit omogoča prevoz več tovora, porabi manj goriva in ga je preprosteje voziti, na voljo pa je z varčnimi dizelskimi pogonskimi sklopi EcoBlue, med katerimi je tudi EcoBlue Hybrid s prvo uporabo 48-voltne blage hibridne tehnologije v segmentu, in inovativnimi sistemi za pomoč vozniku.

Izpopolnjeni 1-tonski Ford Transit Custom je prav tako na voljo z najsodobnejšimi Fordovimi pogonskimi sklopi EcoBlue in novim pogonom EcoBlue Hybrid, vse to pa dopolnjujejo številne razpoložljive tehnologije, vključno z vgrajenim modemom FordPass Connect, ki uporabnikom in lastnikom pomaga v kar največji meri izkoristiti učinkovitost in izrabo vozila.

Paleta elektrificiranih modelov Transit Custom Hybrid vključno z modeloma Transit Custom Plug-In Hybrid in EcoBlue Hybrid je osvojila naziv Mednarodni dostavnik leta 2020.

Lani je Ford dosegel najboljšo prodajo gospodarskih vozil v zadnjih 25 letih in že peto leto postal znamka številka ena med gospodarskimi vozili v Evropi.