Zakaj je Ford Custom s svojimi asistenčnimi sistemi odličen poslovni ali družinski sopotnik

08. novembra 2018

Ford je v letošnjem letu na slovenski trg poslal prenovljenega Transita in Tournea, oba z oznako Custom, ki nadgrajujeta dosedanje povezovanje podjetništva in osebnih ciljev. A to je le delček celotnega mozaika novih dveh prodajnih prvakov v svojem segmetu. Dobro besedo zanj imajo predstavniki sedme sile, saj so ga okronali za dostavnika leta. Prav tako je Ford Tourneo Custom odlično služi mladim podjetnikov v okviru projekta Štartaj Slovenija in seveda našim najboljšim smučarjem, saj je Ford nepogrešljiv partner Smučarske zveze Slovenije na zimskih pripravah in tekmovanjih.

A to je le delček celotnega mozaika novih dveh prodajnih prvakov v svojem segmetu. Dobro besedo zanj imajo predstavniki sedme sile, saj so ga okronali za dostavnika leta, in naši najboljši smučarji, za katere sta ta dva nepogrešlji partner na zimskih pripravah in tekmovanjih. Nova Ford Tourneo in Transit Custom sta odlična dokaza, zakaj so Fordova lahka gospodarska vozila najbolj prodajana v Sloveniji in v Evropi. Drzen dizajn, praktična in prilagodljiva zasnova, popolno udobje in napredne Fordove tehnologije. Novi Tourneo Custom je takoj prepoznaven po drzno oblikovanem sprednjem delu s kromirano masko s petimi letvicami. Potnike razvaja z razkošno kabino z edinstveno namestitvijo v tem segmentu: sedeže v drugi vrsti je možno obrniti nazaj proti tretji vrsti, da je šest individualnih sedežev postavljenih v konferenčno razporeditev.

Zakaj je Ford Custom s svojimi asistenčnimi sistemi odličen poslovni ali družinski sopotnik

Največji kombi za prevoz oseb Tourneo je bil deležen celovite prenove in zagotavlja vrhunsko raven prefinjenosti in dovršenosti, vključno z odličnimi materiali oblazinjenj, izboljšanim udobjem in nižjo ravnjo hrupa, opremljen pa je z najsodobnejšimi Fordovimi tehnologijami, ki jih poznamo iz osebnih avtomobilov, kot sta inteligentni omejevalnik hitrosti in sistem za povezave SYNC 3.

Inovacije temeljijo na znatnih izboljšavah, s katerimi je bil Tourneo Custom prvič na voljo leta 2016, vključno z revolucionarnim 2,0-litrskim dizelskim motorjem Ford EcoBlue, novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom SelectShift in možnostjo zadnjega zračnega vzmetenja.

Preizkusite ga >

Večje potovalno udobje zagotavlja tudi nova zasnova sedežev s preoblikovanim oblazinjenjem iz pene in novo geometrijo za optimalno podporo, večja prefinjenost pa je obenem rezultat znatno izboljšane zvočne izolacije zadnjega dela kabine. Potnike bodo navdušili učinkovitejša klimatska naprava, ki hitreje ohladi ali ogreje prostor, šest priključkov USB in zvočni sistem z 10 zvočniki, ki poskrbi za bogat in uravnotežen zvok ne glede na to, kje v vozilu sedite.

Zakaj je Ford Custom s svojimi asistenčnimi sistemi odličen poslovni ali družinski sopotnik

SYNC 3 bo vozniku Tournea Custom omogočal upravljanje funkcij zvočnega in navigacijskega sistema ter povezanega pametnega telefona s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi. Če bo želel poiskati bencinsko črpalko, kavarno ali lokacijo naslednjega opravila, bo preprosto pritisnil na gumb in naročil “potrebujem gorivo”, “potrebujem kavo” ali “poišči naslov”. Sistem je združljiv s programoma Apple CarPlay in Android Auto™.

Dovršena paleta asistenčnih sistemov

Novi Tourneo Custom uvaja dovršeno paleto sistemov za pomoč vozniku in je prvo gospodarsko vozilo, ki je na voljo z inteligentnim omejevalnikom hitrosti za samodejno prilagajanje hitrosti vozila glede na veljavne omejitve – te omejevalniku posreduje sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Za dodatno varnost je lahko novi model opremljen s Fordovim sistemom za informacije o mrtvih kotih z opozarjanjem na promet za vozilom: ta voznika pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta opozori na vozila, ki bodo prečkala njegovo pot – idealno za dostavnik z omejeno vidljivostjo nazaj. Te nove funkcije dopolnjujejo obsežno zbirko tehnologij, ki so že bile na voljo s Tourneom Custom, vključno s pomočjo za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, opozarjanjem na zapuščanje voznega pasu, stabilizacijo pri bočnem vetru in prilagodljivim tempomatom.

Novega Tournea Custom poganja najsodobnejši dizelski motor Ford EcoBlue, z močjo 105 KM, 130 KM in 170 KM. Vse tri različice zagotavljajo znatno znižanje stroškov uporabe in izboljšanje zmogljivosti, saj je poraba manjša za do 13 odstotkov, izpusti CO2 znašajo od 162 g/km, navor pri nizkem številu vrtljajev pa je povečan za 20 odstotkov.

Za poslovne in zasebne kupce, ki iščejo vrhunsko opremljeno vozilo, bo novi Tourneo Custom na voljo tudi s paketom opreme Titanium X, ki serijsko vključuje usnjeno oblazinjenje, SYNC 3 z navigacijskim sistemom in vzvratno kamero ter ksenonske žaromete.

Tourneo Custom bo še naprej na voljo z osmimi ali devetimi sedeži in možnostjo izbire med kratko in dolgo medosno razdaljo. Daljši model za tretjo vrsto sedežev nudi dodaten prostor za prtljago.

Zakaj je Ford Custom s svojimi asistenčnimi sistemi odličen poslovni ali družinski sopotnik

Zakaj je za podjetnike uporaben Transit Custom?

Novo enotonsko gospodarsko vozilo Transit Custom odlikujejo drzno novo oblikovanje, povsem nova notranjost in izboljšana produktivnost za poslovne uporabnike. Kupcem gospodarskih vozil bo nudil enako možnost izbire med izvedbami z dvema višinama strehe, dvema medosnima razdaljama, skupno maso vozila od 2,6 do 3,4 tone in nosilnostjo do 1450 kg, na voljo pa bo kot furgon, kombi in furgon z dvojno kabino.

Ohranil bo tudi Transitov sloves najzmogljivejšega vozila za prevoz tovora v tem razredu, saj ga odlikujejo inovativne možnosti v tovornem prostoru, kot sta loputa v predelni steni za prevoz daljših predmetov in integriran strešni prtljažnik, ki ga voznik preprosto preklopi navzdol, ko ga ne potrebuje.

Novega Transita Custom poganja najsodobnejši dizelski motor Ford EcoBlue, ki so ga uvedli leta 2016. Kupci lahko izbirajo med različicami z močjo 105 KM, 130 KM in 170 KM, napredni novi motor pa v primerjavi s predhodnikom, 2,2-litrskim dizelskim motorjem, zagotavlja znatno znižanje stroškov uporabe in izboljšanje zmogljivosti, saj je poraba manjša za do 13 odstotkov, navor pri nizkem številu vrtljajev pa je povečan za 20 odstotkov.

Zakaj je Ford Custom s svojimi asistenčnimi sistemi odličen poslovni ali družinski sopotnik

Fordov enotonski dostavnik ima drzno oblikovan sprednji del s Transitovo masko s tremi letvicami, povsem nova kabina z najboljšimi rešitvami za shranjevanje v tem razredu pa predstavlja idealno mobilno pisarno za voznika, ki uživa v izboljšanem udobju in ergonomiji ter preprosti povezljivosti s sistemom SYNC 3 ali priklopno postajo MyFord Dock za doplačilo. Med tehnologijami, ki so prvič na voljo v gospodarskem vozilu, je tudi inteligentni omejevalnik hitrosti.

Različica ECOnetic bo na voljo za dostavnik serije 300 s kratko medosno razdaljo, poganjal jo bo motor s 105 KM, posebno umeritvijo in sistemom Auto-Stop-Start, nameščene bodo pnevmatike z nizkim kotalnim uporom, na voljo pa bosta tudi Fordova inovativna funkcija za nadzor pospeševanja in omejevalnik hitrosti s fiksno nastavitvijo na 100 km/h.

Smučarska zveza Slovenije uporablja Ford Custom Tourneo: Koliko kilometrov so prevozili slovenski smučarji?

Ko gre govora o gospodarskih vozili, velja omeniti sodelovanje s smučarsko zvezo Slovenije. SZS in Ford, zadnja leta kot zlati sponzor, uspešno sodelujeta že 6 let, od leta 2012. V tem času so športniki, trenerji in pomočniki varno prevozili že preko 4 milijone kilometrov in v vseh teh letih zamenjali preko 270 vozil. Letos Fordova vozila skrbijo za celotno ekipo športnikov SZS, vključno z biatlonom. V uporabi imajo kar 66 vozil, največ od teh je Fordov Customov, ki velja za slovensko gospodarsko vozilo leta.

Zakaj je Ford Custom s svojimi asistenčnimi sistemi odličen poslovni ali družinski sopotnik

Smučarska zveza Slovenije in Ford uspešno sodelujeta že od leta 2012. V sezoni 2015/2016 so naši zimski junaki s 36 vozili naredili kar 1,5 milijona km, predlani so s 47 avtomobili v sezoni prevozili osupljiva 2 milijona km, lani so uporabljali 61 vozil, od tega 44 kombijev, letos pa vsega 66 vozil. Vanje lahko naenkrat skupaj naložijo do 60 ton prtljage. Sicer pa so, kot tudi leto poprej, največ kilometrov, kar 800.000 znova prevozili alpski smučarji, ekipe smučarskih skokov in kombinacije pa so z vozili prepotovali impresivnih 760.000 km.

Ford Custom uporabljajo tudi mladi podjetniki v okviru projekta Štartaj Slovenija: Novi Ford Custom tudi na malih ekranih

Fordova ekipa je pred kratkim podprla še en zanimiv televizijski projekt, ki spodbuja mlade podjetnike v oddaji Štartaj Slovenija. Ti se na začetku svoje poslovne poti srečujejo z izbiro pravega vozila in Fordov Custom je zagotovo prava izbira.

Vir: Avtomanija.com