S Fiesto Active na smučarski oddih v Nassfeld

22. februarja 2020

Laura Cerovšek se je s Ford Fiesto Active odpravila na smučanje - dvomi v prostornost Fieste so se razblinili.

Tekst in foto: Laura Cerovšek

Konec januarja sva se skupaj z mami odpravili na enodnevni smučarski izlet v Nassfeld. Na pot sva se odpravili s Ford Fiesto Active. Moram priznati, da sem sprva dvomila v njeno prostornost, vendar so se moji dvomi kmalu razblinili.

S Fiesto Active na smučarski oddih v Nassfeld
Laura Cerovšek je Najboljša mlada voznica 2019.

Le na pogled majhen avto

v sebi skriva ogromno prostora. Brez težav sva vanjo zložili vso smučarsko odpremo. Preden pa sva se odpravili na pot je bilo potrebno odmrzniti vetrobransko steklo, in tudi za to je imela Fiesta rešitev na dlani. Zimski paket ne vključuje le ogrevanega volana in prednjih sedež, temveč ponuja tudi tehnologijo za ogrevanje vetrobranskega stekla (quickclear), ki v dobrih dveh minutah odmrzne vetrobransko steklo. Tehnologija deluje s pomočjo grelnih nitk v vetrobranskem steklu in ga odlično očisti. Čisto vetrobransko steklo nam omogoča varno vožnjo.

S Fiesto Active na smučarski oddih v Nassfeld
Fiesta Active je dovolj prostorna.

Avto je bil pripravljen za na pot

Sistem Apple CarPlay nama je omogočil, da sva s pomočjo navigacijskega sistema na digitalnem zaslonu Fieste izbrali pravo in najhitrejšo pot.

S Fiesto Active na smučarski oddih v Nassfeld

Pot naju je vodila po zelo različnih cestah. Na avtocesti se je odlično odrezal aktivni tempomat, ki je izjemno enostaven in priročen za uporabo. Pot sva nadaljevali čez Korensko sedlo, kjer se je pokazala Fiestina živahnost v ovinkih in enostavno krmiljenje. Sistem za prepoznavanje prometnih znakov pa je poskrbel za še bolj varno vožnjo.

S Fiesto Active na smučarski oddih v Nassfeld

Kmalu sva prispeli v Nassfeld. Čudovito vreme in dobro urejene smučarske proge so pričarale en super športni dan, tradicionalni Germknodel pa je le še pika i. Po zaključeni smuki sva se počasi odpravili domov. Pohvaliti moram še zaščitno gumijasto korito v prtljažniku zaradi katerega prtljažnik ni bil umazan. Utrujeni in rahlo premraženi sva se počasi odpravili proti domu. Ob ogrevanih sedežih in volana, ter udobnosti je bila pot domov  prijetna in sproščujoča.

S Fiesto Active na smučarski oddih v Nassfeld

Fiesta kljub svoji majhnosti ponuja veliko

Zimski paket v mrzlih dneh res olajša življenje vozniku in poskrbi, da se kljub mrazu počuti še bolj udobno kot že sicer. Številne tehnologije v vozilu včasih dajejo vtis, da je morda Ford Fiesta celo pametnejša od nas. Veselim se že novih dogodivščin s Fiesto Active in upam, da bodo tako prijetne, kot je bila ta.