Najboljša mlada voznica je nad Fiesto Active navdušena

12. oktobra 2019

Najboljša mlada voznica Laura Cerovšek nam je v pogovoru razkrila, kam vse jo je popeljala Ford Fiesta Active.

besedilo in fotografije: Laura Cerovšek

Poletje je za nami, zato nas je v kratkem pogovoru zanimalo, kje vse je Lauro vodila pot s Fiesto Active?

Kaj ti je pri Fiesti najbolj všeč?  Pri Fiesti so mi najbolj všeč ogrevani sprednji sedeži in volan, ki v hladnejših dneh pridejo še kako prav. Še prav posebej pa me je navdušil natančen šest stopenjski menjalnik in kamera za vzvratno vožnjo.

Kaj te pri Fiesti moti, kaj bi si želela drugače? Pri Fiesti me moti le sistem za pomoč za preprečevanje trčenja, saj je po mojem mnenju preglasen in preobčutljiv (pri nastavitvah na najmanjši občutljivosti še vedno velikokrat piska po nepotrebnem, ob tem pa voznika prestraši).

Katere tehnologije za pomoč pri vožnji najbolj ceniš in katere najpogosteje koristiš?  Od tehnologij za pomoč pri vožnji najbolj cenim in najpogosteje koristim samodejen vklop dolgih luči, ki se ob primeru nasproti prihajajočega vozila ali vozila pred mano samodejno začasno zasenčijo. Redno uporabljam tudi kamero za vzvratno vožnjo in parkirne senzorje. Zelo se mi zdi uporaben sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu s prepoznavanjem prečnega prometa, ki mi močno olajšata vključevanje v promet (npr. vožnja iz parkirišča).

Kje vse vaju je s Fiesto vodila pot?  S Fiesto sva do sedaj prevozili kar nekaj kilometrov, poleg vsakodnevnih opravkov sva se skupaj odpeljali na teniško državno prvenstvo v Maribor, na izlet v Portorož, na počitnice v Pulo, na rt Kamenjak in Veli Lošinj.

Kaj si v tem času s Fiesto doživela kot nekaj posebnega, presenetljivega?  S Fiesto sva doživeli veliko lepih trenutkov najbolj pa mi bosta v spominu ostala polfinele teniškega državnega prvenstva in vožnja s prababico, saj je bila le ta njena prva z mano za volanom.

Izberi svojo Fiesto Active >>

Spoznaj jo podrobneje >>