Ford Custom: številka 1 med dostavniki v Evropi zapeljuje z novimi atributi

18. decembra 2019

Upravitelji voznih parkov pa tudi zasebni lastniki že uživajo v vseh prednostih, ki jih prinaša Ford Tourneo Custom.

Zvezdnik prihaja še močnejši

Kombi za prevoz oseb Ford Tourneo Custom je prava zvezda v svojem razredu. Zdaj je še uspešnejši.

Ford je prvi, ki je ponudil pogonski sklop mHEV v razredu dostavnikov na modelu Ford Tourneo Custom. S tem bo dodatno okrepil svoj vodilni položaj v prodaji dostavnikov na trgih EU, saj bo novi pogonski sklop izredno zanimiv za kupce, ki še posebej iščejo manjše stroške lastništva. Blagi hibridni pogon namreč zagotavlja kar do 8 odstotkov manjšo porabo goriva v primerjavi s klasičnim dizelskim pogonom.

Že lani je Ford Tourneo Custom osvojil kar 28 odstotkov kupcev več kot leto pred tem. Letos pa je trg napadel s še zmogljivejšimi in varčnejšimi dvolitrskimi dizelskimi motorji EcoBlue, novimi pogonskimi sklopi EcoBlue Hybrid in dovršenimi asistenčnimi tehnologijami.

Tehnologije, ki vidijo in čutijo namesto nas

OVIRE: vozniki smo pri vožnji včasih raztreseni, čeprav se trudimo popolnoma osredotočeno prevoziti načrtovano razdaljo. Kljub nabrušenemu fokusu nas včasih preseneti temno oblečen pešec ob cesti, ki neprevidno skoči na cestišče. Pri novem Tourneu Customu je sistem za preprečevanje naleta še izboljšan, saj deluje tudi ponoči.

Ford Tourneo Custom

PROMETNI ZNAKI: včasih v trenutku nepazljivosti spregledamo tudi prometni znak. Aktivirana kamera za prepoznavanje prometnih znakov najprej zazna omejitev hitrosti, nato pa sistem samodejno prilagodi najvišjo hitrost na to vrednost. S tem inteligentnim omejevalnikom hitrosti Tourneo Custom omogoča popoln nadzor nad hitrostjo. Ni več ovir, da se ne bi mogli osredotočiti le na vožnjo.

Ford Tourneo Custom

MRTVI KOT: med prehitevanjem na avtocesti se vsakomur lahko zgodi, da ni absolutno pozoren na vozilo v mrtvem kotu ali pa ga preseneti prehitevajoče vozilo z desne. Sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu z uporabo radarja zazna vozila v  mrtvem kotu. To je naša najboljša pomoč pri menjavi voznega pasu.

Nadgradnja sistema: sistem BLIS+ nas opozarja na vozilo v mrtvem kotu vzvratnih ogledal, saj namreč nadzira mrtvi kot osnovnega vozila in priklopnika, če je ta priklopljen.

Preberi celoten članek na Siol.net/Avtomoto >>

Izberi svojega >>

Prijavi se na testno vožnjo >>