Ford Mondeo Hybrid izpolnjuje želje uporabnikov

13. decembra 2019

Trg hibridnih in električnih vozil v Sloveniji raste iz leta v leto, zato je novi Ford Mondeo Hybrid še toliko bolj zanimiv.

Foto: Ford in Miloš Milač

»Tih, umirjen, na moč prijeten, varčen in celo cenejši od primerljivo zmogljivega dizla. To je Mondeo Hybrid, morda celo najbolj posrečena različica nemškega poslovnega karavana,« ugotavlja Miloš Milač, Finance.

Novi karavan Mondeo Hybrid izpolnjuje želje uporabnikov, ki morajo prevažati več prtljage.

Zagotavlja doseg in svobodo tradicionalnih motorjev z notranjim zgorevanjem in vse to dopolni z učinkovitostjo in prefinjenostjo električnega pogona. Mondeo hibrid karavan je edini hibrid v karavanski izvedenki v svojem segmentu.

Mondeo hybrid karavan

Uživajte v prednostih hybridne tehnologije

Z združitvijo prednosti električnega in bencinskega motorja vam Mondeo Hybrid (HEV) omogoča, da uživate v izjemni učinkovitosti in prefinjenosti, skupaj z odličnimi zmogljivostmi in zavidljivim voznim dometom.

Za polnjenje akumulatorske baterije tehnologija za regenerativno zaviranje zajame do 90 odstotkov energije zaviranja, ki bi bila sicer izgubljena, in tako prispeva k nizkim izpustom CO2 (od 96 g/km) in nizki porabi goriva (od 5,5 l/100 km naprej).

Mondeo hybrid karavan

Vozite pametno

Ford SmartGauge uporablja inteligentno zasnovo in intuitiven vmesnik, ki vam pomaga voziti učinkoviteje. LCD zaslon prikazuje informacije o vožnji v realnem času, vključno z nivoji porabe goriva in baterije. Zaslonska animacija pokaže, kdaj najbolj učinkovito vozite, da lahko povečate učinkovitost vožnje.

Mondeo hybrid karavan

Polnjenje na poti

Pametni inženiring v novem Mondeo Hybridu poskrbi, da vam ni treba polniti vašega avtomobila. Regenerativno zaviranje zajema energijo, ki se običajno izgubi, ko zavirate – sistem jo uporabi za polnjenje baterije. Bencinski motor poganja generator, ki pošilja energijo nazaj na akumulator.

Izstopajte

Novi Ford Mondeo Hybrid je bil zasnovan tako, da izstopa kamorkoli greste. Čiste, izklesane linije naredijo močan vtis. Kromirana rešetka in aluminijasta platišča dopolnjujejo celoten izgled karoserije in ustvarjajo sodoben videz, ki se ujema z napredno notranjostjo.

Pametna tehnologija za vašo varnost

Novi Ford Mondeo je opremljen z naprednimi varnostnimi sistemi, ki pomagajo varovati vaše potnike in druge udeležence v prometu. Nekatere tehnologije, vključno s sistemom za preprečevanje trka z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, lahko proaktivno pomagajo preprečiti številne incidente. Medtem ko napredni sistem zračnih blazin v vozilu, pomaga varovati potnike v primeru nesreče.

Mondeo hybrid karavan

Popolna zaščita potnikov na zadnji klopi

Zadnja sedeža sta lahko opremljena z resnično izjemnim varnostnim sistemom – v zadnje varnostne pasove je vgrajena zračna blazina. V primeru trka se pasovi napihnejo in razdelijo udarno silo na širše območje telesa, ki je petkrat večje od običajnih varnostnih pasov. Z zmanjšanjem pritiska na potnikove prsi in z nadzorovanjem gibanja glave in vratu je ta inovativna tehnologija zasnovana tako, da povečuje zaščito vaših najmlajših

Sistem za preprečevanje trka z zaznavanjem pešcev in kolesarjev

Pomoč preprečevanja trkov z zaznavanjem pešcev zaznava ljudi (le sistemi s kamero) pred vami oziroma analizira, kdo bi lahko prestregel pot vašemu vozilu ter vas z vizualnim in audio opozorilom opozori na oviro pred vozilom. Če se ne odzovete, bo sistem začel zavirati. Ta inovativna tehnologija je zasnovana tako, da zmanjša resnost nesreč in v nekaterih primerih prepreči nalet od spredaj. Sistem je aktiven pri hitrostih med 5 in 130 Km/h. Pešce prepoznava pri hitrostih do 80 km/h.

Prednosti Mondeo hibrida:

– Je edini hibrid v karavanski izvedenki v svojem segmentu,

– za polnjenje akumulatorske baterije tehnologija za regenerativno zaviranje zajame do 90 odstotkov energije zaviranja, ki bi bila sicer izgubljena,

–  zagotavlja 403 litre prostora za prtljago, če so zadnji sedeži nameščeni in do 1508 litrov prostora pri preklopljenih zadnjih sedežih, ravno dno pa olajša natovarjanje in raztovarjanje velikih ali zajetnih predmetov. Pod tovornim dnom je skrit dodaten prostor za shranjevanje,

–  ima nizko porabo goriva 5,5 litrov na 100km/h,

– ima nižjo ceno od podobno zmogljivega dizelskega motorja v Mondeu,

– je večinoma bolj prijeten v vožnji, v primerjavi od tradicionalnega dizelskega motorja.

 

Mondeo hybrid karavan

Ste vedeli da:

  • vas Fordov vmesnik SmartGauge za nadzor porabe goriva in energije nauči s pomočjo trenerja učinkovito zavirati, da je polnjenje akumulatorske baterije učinkovitejše;
  • električni servovolan, klimatska naprava z električnim napajanjem, hlajenje pogonskega sklopa in podtlačni sistemi znatno zmanjšajo upor motorja;
  • so posebej razvili sistem za uporabo toplote izpušnih plinov, ki omogoča hitrejše ogrevanje kabine;
  • je Mondeo prvič na voljo tudi z inteligentnim omejevalnikom hitrosti, ki Fordov omejevalnik hitrosti dopolnjuje s prepoznavanjem prometnih znakov in pomaga največjo hitrost vozila prilagoditi trenutno veljavni omejitvi. Enostavna vožnja brez prometnih prekrškov!
  • s funkcijo Quickclear hitro odtalite vetrobransko steklo. Funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultra tanka vlakna se ogrejejo in odmrznejo ter tako odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Mondeo hybrid karavan

»A pri Fordu so se odločili, da z Mondeom vztrajajo, kar glede na vse manjšo konkurenco niti ni tako nespametno. Sočasno pa razvijajo smer, ki gre najbolje v denar – športne terence. Na srečo novega Mondea niso zgolj temeljito osvežili, ampak so mu vgradili tudi zelo posrečen hibridni sklop, sestavljen iz elektro- in klasičnega bencinskega stroja. Ta ima skoraj vse, kar od hibrida pričakujete. Poleg tega je še za 2.570 evrov cenejši od podobno zmogljivega dizelskega motorja v Mondeu in večinoma precej bolj prijeten v vožnji,« je strnil Miloš Milač. Preberite test obljavljen na avto.finance.si: Ko smo ga že skoraj pozabili, se je pritajil s hibridom >>

Mondeo hybrid karavan

Trg hibridnih in električnih vozil v Sloveniji raste iz leta v leto, zato vljudno vabljeni, da ga preizkusite na testni vožnji (Link).

Svojega lahko izberete iz zaloge >>

Prvi vtisi novinarjev ob predstavitvi novega Ford Mondea >>