PAL: Focus je Službeni avto leta, Transit Connect pa Dostavno vozilo 2019

07. junija 2019

Fordova vitrina z laskavimi trofejami se neustavljivo polni.

Včeraj zvečer so v idilični okolici Tavčarjevega dvorca v Visokem pri Poljanah razglasili zmagovalce 14. tradicionalnega izbora Poslovni avto leta 2019 (PAL) ter podelili kipce najboljšim še za dostavno in tovorno vozilo leta ter za avtomobilsko inovacijo leta. Prestižni naziv Službeni avto leta 2019 si je prislužil novi Ford Focus, Dostavno vozilo leta 2019 pa je Ford Transit Connect.

Ford Focus, ki je letos že prejel prestižni naziv Slovenski avto leta 2019, je z 20 točkami premagal Toyoto Corolo, Kio Ceed, Mazdo3, Citroena Berlingo in Opla Combo.

PAL: Focus je Službeni avto leta, Transit Connect pa Dostavno vozilo 2019

Generalni direktor Summit motors Ljubljana, David Jurič, je ponosno prevzel oba kipca za Focusa in Transita Connecta

Med konkurenco si je s strani novinarjev prislužil najvišjo oceno (12 točk), bralci pa so ga z 8 točkami uvrstili na drugo mesto.

Preizkusite Focusa – Službeni avto leta 2019 >>

Posebnost izbora Poslovni avto leta oziroma PAL je v tem, da je pregleden, transparenten in v ocenjevanje vključuje več žirij. Poleg novinarjev Časnika Finance, ki avtomobile ocenjujejo tudi s pomočjo natančnih podatkov o stroških lastništva avtomobila, ki jih pripravlja upravljalec voznih parkov ALD Automotive, za finaliste posameznih kategorij glasujejo tudi bralci Financ.PAL: Focus je Službeni avto leta, Transit Connect pa Dostavno vozilo 2019

Tretja žirija kategorij Managerski avto leta, Luksuzni terenec leta in Dostavno vozilo leta pa so uporabniki avtomobilov. V primeru prvih dveh kategorij (Managerski in Luksuzni terenec) žirijo sestavlja deset uglednih slovenskih direktorjev in direktoric, ki imajo s tovrstnimi avtomobili dolgoletne izkušnje in zato toliko bolj izostren okus za prestižne finaliste.

Več o novem Focusu >

Povsem novi Focus navdušuje z vožnjo, ki vzbuja samozavest, in izjemno izkušnjo potnikov v vozilu – za oboje ima zasluge tesnejše sodelovanje z uporabniki kot kadarkoli doslej. Ford Focus, ki je na voljo v štirih modelih in karavanski različici, prinaša prednosti tudi za poslovne uporabnike. Te vključujejo optimalno varčno porabo dovršenih bencinskih motorjev EcoBoost in dizelskih motorjev EcoBlue, možnost brezžičnega polnjenja združljivih pametnih telefonov in povezave z vgrajenim modemom FordPass Connect. Focus velja za tehnološko eno najbolj naprednih vozil, ki merila na področju aktivne in pasivne varnosti postavlja na novo raven, s širokim naborom asistenčnih sistemov pa skrbi, da je vožnja preprostejša in varnejša tudi po napornem delovnem dnevu.

Dostavno vozilo leta 2019 je Fordov Transit Connect

V sklopu izbora PAL v sodelovanju z revijo Kamion&Bus so ponovno razglasili tudi zmagovalce kategorij dostavno in tovorno vozilo leta. Posebnost teh kategorij je, da so finaliste ocenili uporabniki teh vozil, ki z njimi prevozijo vsaj 100 tisoč kilometrov na leto, v voznem parku pa imajo 30 in več dostavnih vozil. Dostavno vozilo leta 2019 je Fordov Transit Connect, ki je prejel skupno 32 točk.

Več o novem Transitu Connectu >>

Z dovršenim novim videzom, celovito posodobljeno notranjostjo in več naprednimi tehnologijami kot kadarkoli doslej je novi Transit Connect naredil velik korak naprej. Še vedno ga odlikujejo čvrstost, trpežnost in funkcionalnost, tako značilne za Transita, dopolnjujejo pa jih dovršene funkcije in neprecenljive tehnologije za pomoč vozniku. Med njimi so sistemi za zagotavljanje povezav in prostoročno uporabo naprav, nadzor in uravnavanje hitrosti ter celo za pomoč pri zaščiti pešcev v okolici vozila. Tehnologije pomagajo zmanjšati porabo goriva in izpuste ter s tem tudi stroške uporabe.

PAL: Focus je Službeni avto leta, Transit Connect pa Dostavno vozilo 2019

Preizkusite ga na testni vožnji >>

Več o dostavnem in tovornem vozilu leta >>

Vir: Avto.Finance.si