Novi Ford Focus: Odločen biti najboljši

13. aprila 2019

Da je novi Focus odločno premagal konkurenco v letošnjem izboru za slovenski avto leta, je Fordovo ekipo razveselilo, presenetilo pa pravzaprav ne, saj je že tretji Focus, ki je dobil to pomembno lovoriko. Toda Ford gre pri razvoju avtomobilov vedno dlje, zato je novi Focus preprosto najboljše Fordovo vozilo doslej.

Tudi njegova tokratna zmaga je bila najbolj suverena v zgodovini izbora za Slovenski avto leta. Potem, ko je prepričal občinstvo sodelujočih medijev, da so ga uvrstili v finale, je v končnem izboru tako navdušil vseh devet medijskih uredništev, da so mu namenili prav vse točke.

Novi Focus niza tudi druge nagrade, tako v Sloveniji, kot po svetu. Bralci Avtomagazina so mu dali največ glasov v izboru »Best Cars«, zmagal je v primerjalnem testu nemške revije Auto Bild, avto leta je postal tudi na Hrvaškem in Finskem, bil finalist in eden velikih favoritov v izboru za evropski avto leta in doslej je prejel še 10 drugih mednarodnih nagrad.

Ljubezen na prvi pogled

Ob lansiranju je Focus postavil nova merila za avtomobile srednjega razreda, ki so bila že dotlej zelo visoka. Že na prvi pogled gre za popolnoma novo vozilo, zasnovano med športnim in elegantnim, z največjo aerodinamičnostjo v razredu.

Predstavlja se v štirih različicah, ki jih družijo podobne lastnosti: varnost, udobje, številni asistenčni sistemi in privlačna oblika. Najobsežnejša paleta različic Focusa je na voljo kot petvratna kombilimuzina in karavan v prepoznavnih izvedbah: Focus Trend in Titanium s privlačno, sodobno eleganco, ST-Line s športnim vzmetenjem za več užitka v vožnji, ki je navdihnjen s tehnologijo Ford Performance, prestižna različica Vignale za tiste, ki iščejo luksuz tudi v družinski kombilimuzini in kot Focus Active s povečanim odmikom od tal in drugimi terensko navdahnjenimi poudarki za pustolovce.Novi Ford Focus: Odločen biti najboljši

Novi Ford Focus – za družine, aktivne in poslovne uporabnike

Ne le zunaj, tudi znotraj ga skoraj ne boste prepoznali. Prijetno, elegantno in praktično voznikovo okolje izpopolnjujejo mehke površine in sodobno oblikovanje ter intuitivna razporeditev elementov. Za udobne sedeže bodo hvaležni predvsem vozniki in sovozniki, ki se soočajo z bolečinami v križu, saj je sedišče možno nastaviti v 18 smereh in si zagotoviti maksimalno oporo ter udobje, kar je s posebnim certifikatom nagradila tudi vodilna organizacija za zdravo hrbtenico Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).Novi Ford Focus: Odločen biti najboljši

Kljub enaki zunanji velikosti novi Focus nudi več prostora kot kadarkoli doslej. V karavanski različici premore 608 litrov prtljažnega prostora in kar 1620, če zložite še zadnje sedeže. Med oblikovanjem popolnega družinskega vozila pa Fordovi oblikovalci niso pozabili niti na štirinožne družinske člane; v prtljažniku Focusa karavana je namreč dovolj prostora za največjo možno transportno kletko, kar je preizkusil avstralski ovčar Emil Fordovega inženirja Reneja Bernsa. Novi Focus je dokaz, da družine ne rabijo več sklepati kompromisov med prostornim ter estetsko in tehnološko dovršenim vozilom – Focus jim ponuja vse.

Z različico Focus Active je Ford vozni izkušnji, ki Focusa uvršča v sam vrh njegovega razreda, dodal vsestranskost športnega terenca. Z robustnim oblikovanjem zunanjosti in notranjosti, večjim odmikom od tal in posebno konfiguracijo podvozjaomogoča vožnjo po slabših cestah in višji vozni položaj za še bolj samozavestno uporabo v mestu in na avtocestah. Aktivni življenjski slog podpirata tudi posebna vozna načina»Slippery« (spolzko) in »Trail« (makadam), serijski strešni nosilci pa pomagajo pri prevozu koles in druge športne opreme.

Kljub enaki zunanji velikosti novi Focus nudi več prostora kot kadarkoli doslej. V karavanski različici premore 608 litrov prtljažnega prostora in kar 1620, če zložite še zadnje sedeže. Med oblikovanjem popolnega družinskega vozila pa Fordovi oblikovalci niso pozabili niti na štirinožne družinske člane; v prtljažniku Focusa karavana je namreč dovolj prostora za največjo možno transportno kletko, kar je preizkusil avstralski ovčar Emil Fordovega inženirja Reneja Bernsa. Novi Focus je dokaz, da družine ne rabijo več sklepati kompromisov med prostornim ter estetsko in tehnološko dovršenim vozilom – Focus jim ponuja vse.

Novi Ford Focus je primeren tudi za poslovni najem, saj je cenovno dostopnejši od vozil višjega razreda, njegova tehnološka izpopolnjenost, udobnost in prostornost pa navdušita tudi voznike, ki so vajeni najbolj udobnih vozil.

Fordova vozila so vozila zmagovalcev

Četrta generacija Focusa ni prepričala le avtomobilskih novinarjev, ki so ga na izboru Slovenski avto leta složno izbrali za zmagovalca, zaupajo mu tudi pravi zmagovalci, slovenski zimski junaki: Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Ana Bucik in drugi.Novi Ford Focus: Odločen biti najboljši

Sopotnik, ki nikoli ne spi

Vsak, ki se usede za volan novega Focusa, ne more mimo številnih asistenčnih sistemov, ki olajšajo vožnjo in skrbijo za varnost udeležencev v prometu. Paleta izjemno naprednih tehnologij za pomoč vozniku Ford Co-Pilot360 zajema aktivno pomoč pri povsem samostojnem parkiranju, opozarjanje na prečni promet s samodejnim zaviranjem, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in prepoznavanje prometnih znakov s hitrostnimi omejitvami, pomoč za usmerjanje v sredino voznega pasu, sistem prilagodljive osvetlitve in še marsikaj. Tehnološko najbolj napreden avto v svojem razredu si je prislužil tudi vseh 5 zvezdic za varnost s strani organizacije Euro NCAP, prav zaradi udobja in tehnološke dovršenosti pa je priljubljen tudi med poslovnimi uporabniki.

Izjemna priložnost!

Izkoristite ponudbo »Avto leta« in ob nakupu novega Focusa prihranite 2700 €, s financiranjem 50/50 pa ga pol plačajte takoj, pol pa čez dve leti. Brez skritih stroškov, mesečnih obveznosti in brez skrbi.

Preizkusi ga na testni vožnji >