Ford Focus je Slovenski avto leta 2019

13. januarja 2019

Focus je med finalisti zbral izjemnih 57 točk od 60 in že tretjič prejel laskavi naziv Slovenskega avta leta.

Med petimi finalisti, ki ste jih bralci sodelujočih medijev uvrstili v izbor za Slovenski avto leta 2019 je v finalnem glasovanju zanesljivo največ točk prejel Ford Focus. Vseh devet uredništev je najvišje število glasov podelilo ravno Focusu, ki je skupno prejel 57 glasov, kar je kar 25 točk več kot drugouvrščeni.

Laskavi naziv Slovenski avto leta 2019 je Ford Focus (57 točk) prejel v konkurenci s Kio Ceed (32 točk), Škodo Karoq (31 točk), Volkswagnom T-Roc (27 točk) in Volvom XC 40 (13 točk). V tokratnem izboru, ki je potekal v Centru varne vožnje na Vranskem, so se preizkusu finalistov pridružili tudi bralci sodelujočih medijev: Avto magazin, Delo/Slovenske novice, Dnevnik/Nedeljski dnevnik, Evo magazin, Komotar minuta, Motorevija/AMZS, Siol, Val 202/Avtomobilnost in pa Večer.

Ford Focus je Slovenski avto leta 2019

»Nad rezultati smo navdušeni, saj je to četrta generacija avtomobila in tretji naziv Slovenski avto leta. Po Hrvaški smo pričakovali, da ima možnosti za osvojitev naslova tudi v Sloveniji, naslednji korak pa je osvojitev naslova Evropski avto leta. Za nas je ta naziv pokazatelj tega, da imamo izredno kakovosten izdelek, da to poleg strokovnih medijev prepoznajo tudi vozniki, zato menimo, da je to eden izmed glavnih pokazateljev tega, da imamo dobro vozilo,« je dejal direktor marketinga podjetja Summit Motors, generalnega uvoznika za vozila znamke Ford, Boštjan Hribovšek. »Naslov je predvsem velika obveznost, da kakovosti avtomobila, ki so jih dobro ocenili bralci in novinarji, prenesejo tudi v prodajne rezultate,« je še dodal.

Preizkusi ga v najbližjem salonu >

Pri Fordu smo do novembra 2018 prodali že več kot 42.100 povsem novih Focusov, med katerimi jih je bilo več kot 40 odstotkov v športni različici Focus ST-Line. Povsem na novo zasnovani, najbolj dovršeni in tehnično najbolj izpopolnjeni Focus doslej je od poletja, ko so ga začeli prodajati v Evropi, osvojil že kopico novih nagrad – najnovejšo včeraj, Slovenski avto leta 2019.

Zakaj so za Focusa glasovali vsi mediji >

Poleg udobja in brezhibne vozne dinamike, ki je na izboru Slovenskega avta leta prepričala vse navzoče, gre za tehnološko eno najbolj naprednih vozil, ki merila na področju aktivne in pasivne varnosti postavlja na novo raven. Kombinacija novega 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika in aktivnega radarskega tempomata je sposobna usmerjati vozilo na sredino voznega pasu, kar omogoča tudi popolno zaustavitev vozila, skupaj s funkcijo Stop&Go pa izboljša vozno udobje in poveča varnost, predvsem v mestnem prometu. Atraktivna tehnologija za aktivno pomoč pri parkiranju, ki so jo spoznali tudi gledalci oddaje Avtomobilnost, pa omogoča popolnoma samodejno parkiranje. Poleg nje za prijetno počutje v mestu skrbijo še senzorji za prepoznavanje prečnega prometa, sistem za preprečevanje trkov z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, samodejni sistem zaviranja po trčenju in številne druge tehnologije.Ford Focus je Slovenski avto leta 2019

Širok nabor asistenčnih sistemov skrbi, da se lahko mirno in varno prepustite novemu Focusu, vseeno pa ta v prvi vrsti še vedno ostaja dinamični avtomobil, ki je namenjen vozniku, vključno z nastavitvijo voznih programov in novim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Novega Focusa lahko svojemu okusu prilagodite z izborom med najljubšo različico modela, pestro paleto motorjev in desetimi nivoji opreme.

Več o novem Focusu >