Ford Ranger kaže, kako je vleči 15 bivalnih prikolic

25. januarja 2019

Za tole kolono pa res ne bi radi obstali.

Poleti morajo vozniki potrpežljivo čakati za prikolico ali dvema, preden lahko prehitijo. A 15 v vrsti – ki jih za povrh vse vleče eno vozilo? Le brez skrbi. Na takšno situacijo zlepa ne boste naleteli. Karavano bivalnih prikolic so sestavili pri Fordu za nov video, ki dokazuje osupljivo vlečno moč novega Rangerja.

Za film, ki so ga posneli na testnem poligonu Millbrook v Veliki Britaniji, so morali bivalne prikolice ojačiti z jeklenimi okvirji in vlečnimi drogovi na sprednjem in zadnjem delu.

“To je bil najpočasnejši kaskaderski prizor, ki sem ga posnel doslej – a tudi eden najzahtevnejših. Ohraniti prikolice poravnane na ozki cesti, ko je mimo peljalo drugo vozilo, je bil poseben izziv, ki resnično dokazuje Rangerjeve zmogljivosti,” je povedal natančni voznik Paul Swift, ki je sedel za volanom Rangerja.

V karavani, ki je merila skoraj 100 metrov, na njenem čelu pa je bil Ranger z 2,0-litrskim motorjem EcoBlue s 156 kW (213 KM), so bile različne prikolice, vključno z modelom Airstream iz petdesetih let 20. stoletja, prikolico s hipijevsko poslikavo in prikolico za ljubitelje psov, prepoznavno po nalepkah s šapicami.

Video so v celoti posneli na zaprti progi pod nadzorom Fordovih strokovnjakov za varnost.