Ford Mustang je oživel kot strip na kolesih

13. novembra 2018

Ilustrator Fabrizio De Tommaso je iz Mustanga naredil umetnino.

Ko je ta Ford Mustang utrpel nepopravljivo poškodbo notranjosti, je vse kazalo, da je poti zanj konec. A karikaturist in ilustrator Fabrizio De Tommaso je imel boljšo idejo – vsaj za zunanjost, ki se je tako prelevila v umetnino.

S pomočjo pršil z barvo oživljenega Mustanga, ki so ga poimenovali #FightTheDarkness (boj s temo), so predstavili na mednarodni prireditvi s področja stripov in iger v Lucci v Italiji. Ford Italija, ki je De Tomassu pomagal uresničiti idejo, zdaj išče primerno mesto, kjer bo lahko ta enkratni avto trajno razstavljen.

“Takoj sem pomislil na blisk svetlobe, ki zajame avto in eksplodira v čisto energijo s pokrova motornega prostora. Ta avto nam lahko pomaga, da se počutimo kot superjunaki,” je povedal De Tommaso, ki si je zagotovil mednarodni sloves z različnimi stvaritvami, med katerimi je tudi paranormalni raziskovalec Dylan Dog.

Ford je pred kratkim izdelal 10-milijontega Mustanga, prav tako pa je na trg poslal posebno različico: Ford Mustang Bullitt je počastil 50-letnico legendarnega istoimenskega filma družbe Warner Bros.