Varno za volanom – Sistem za prepoznavanje prečnega prometa

25. oktobra 2018

Sistem za prepoznavanje prečnega prometa ali sistem za preprečevanje slabe volje, kot bi mu lahko rekli, voznikom posebej prav pride pri hitenju s parkirišč pred nakupovalnimi centri, med zapuščanjem nepreglednih parkirišč v mestih … V Ford Fiesti je poleg tega asistenčnega sistema vključenih še kar nekaj drugih, ki bi morda prav prišli tudi voznikom na nevarnem odseku prikazanem v videoposnetku. Vabljeni k ogledu.

Opozarjanje na prečni promet z aktivnih zaviranjem se vklopi, ko prestavite v vzvratno prestavo. Sistem zelo pomaga vozniku, kadar zaradi ovir ob vozilu težko vidi vozila, ki se bližajo z ene ali druge strani.

V pomoč vozniku je tudi sistem za zaznavanje vozila v mrtvem kotu “BLIS”, ki vam lahko pomaga varneje zamenjati vozni pas, saj uporablja radarska tipala, ki zaznajo vozila, ki bi utegnila biti skrita v vašem mrtvem kotu na obeh straneh vašega vozila. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo z vklopom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani.

Preizkusi na testni vožnji >