Danijel Ošep: Tourneo Custom iz prve roke

31. maja 2018

Danijel Ošep, kondicijski trener za žensko smučarsko reprezentanco pri Smučarski zvezi Slovenije

Kot kondicijski trener ima Danijel Ošep s tekmovalkami največ intenzivnega dela v začetku pripravljalnega obdobja, od maja do septembra, potem občasno pripravlja še kampe za kondicijo. Ko so dekleta doma, delajo po njegovem kondicijskem programu, med sezono pa je prisoten tudi na vseh jutranjih oziroma dopoldanskih smučarskih treningih, kjer ekipi pomaga, popoldne pa vodi še kondicijske treninge.

»Dokler vreme dovoljuje, smo zunaj, sicer uporabljamo hotelske fitnese, telovadnice v bližini in podobno. Treningi in priprave temeljijo na individualnem pristopu glede na cilje, potrebe in discipline tekmovalke, v katerih tekmuje, morebitne poškodbe, fazo treninga …« povzame Danijel.

Danijel Ošep: Tourneo Custom iz prve roke

Kamorkoli se odpravijo, s seboj prevaža opremo za fitnes, uteži, sobna kolesa za vadbo po hotelih in drugo kondicijsko opremo. Ker je bil tudi sam reprezentančni atlet in ima izkušnje kondicijskega trenerja v različnih športnih disciplinah in državah, ima širok pregled nad vajami, hkrati pa individualen pristop.

Na tekme in treninge se z glavnim trenerjem nemalokrat vozita v katerem od Fordovih modelov iz palete osebnih avtomobilov, ki ima, prav tako kot Tourneo Custom, v katerem pogosto potuje oprema, veliko prostora tako za potnike kot prtljago. Tako pri Fordovih kombijih kot osebnih avtomobilih ceni nizko porabo, zmogljivosti motorja, ki omogočajo živahno vožnjo, pa tudi oblikovne poteze, zaradi katerih Fordi delujejo športno, kot velja zanj in njegov življenjski stil.