Transport Finec – vrhunska družina Fordovih vozil

09. marca 2018

Transport Finec je prevozniško podjetje, ki se ukvarja s prevozi razsutih tovorov s prikolicami s pomičnim dnom (walking floor) in prekucniki (kiper). Velja za podjetje z največ tovrstnimi vozili v Sloveniji, specializirano za prevoz odpadnih materialov ter volumenskih prevozov.

Njihovi začetki segajo v leto 1994, ko je Borut Finec kupil svoj prvi tovornjak. Nakup prve polprikolice s pomičnim dnom leta 2005 je bilo za podjetje iz strateškega vidika prelomno. Od takrat naprej se osredotočajo na opravljanje prevozov barvnih kovin in razsutih tovorov na celotnem področju EU. Dolgoletne izkušnje na evropskem trgu transporta kovin in odpada omogočajo, da strankam ponudijo kakovostne transportne storitve, prilagojene njihovim potrebam.

“S prevozi barvnih kovin oskrbujemo podjetja v celotni EU. Imamo prikolice s pomičnim dnom, ki lahko prevažajo do 100 m3 volumenskih prevozov, kiper prikolice do 80 m3, s katerimi vozimo odpadno železo, inox, žlindro … in navadne prikolice s ponjavami, s katerimi prevažamo odpad na paletah in v t. i. big bagih. Leta 2015 smo spadali med najboljše avtoprevoznike pri nas.

»Vozila Ford nam služijo vrhunsko, uporabljamo jih praktično za vse – imamo terensko vozilo, kombinirano tovorno in osebno, ter eno osebno vozilo Ford. Imamo celo Fordovo družino in celotna je vrhunska,« še doda Borut Finec.