28 Sep.

10. Sladka Iskra tokrat še slajša z novim Focusom

V starem mestnem jedru Kopra se lahko med 28. in 30. septembrom zopet sladkate! Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Stara Istra bo že deseto leto predstavljal istrsko kulinariko in tradicionalne istrske sladice.

Sladke poti po Kopru obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, ki se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo vse, kar je povezano s svetom sladkega. Sladke izdelke, sladka vina, piva ter ostale sladke pijače, medene izdelke in sladke izdelki slovenskih kmetij. Poleg raznolike ponudbe na prodajnih mestih dogodek ponuja tudi bogat spremljevalni program s slaščičarskimi delavnicami in kuharskimi šovi, vodenimi degustacijami in predavanji, pester kulturni in otroški program ter številne druge spremljevalne aktivnosti.

Na letošnji Sladki Istri se bo predstavil tudi Fordov pooblaščeni prodajalec Nova Koper, ki bo predstavil svojevrsten “sladkorček” – novega Forda Focusa! Ob premierni primorski predstavitvi najtežje pričakovane družinske kombilimuzine letošnjega leta se lahko prijavite tudi na testne vožnje in novega Focusa na Fordovih dneh v poslovalnici Nova 5. in 6. oktobra zapeljete po Obali.

Kot se za kulinarično doživetje Sladko Istro spodobi, bo z nami tudi kuharski mojster Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016. Kuharskim mojstrovinam in povsem novemu Focusu bosta družbo delala tudi novi EcoSport in Ford Kuga!