30 Okt.
FordMagazine
2018

Ustvarjalna delavnica za otroke pod taktirko Severe Gjurin

Ford in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje sta organizirala ustvarjalno delavnico za najmlajše.

30 Okt.

Ustvarjalna delavnica za otroke pod taktirko Severe Gjurin

FOTO Virgin-panda.si

Letošnje krompirjeve počitnice so bile za nekatere najmlajše nekaj prav posebnega. Ford je skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Fordovo ambasadorko Severo Gjurin organiziral ustvarjalno delavnico za socialno ogrožene otroke na temo vonjev.

Ford že 12 let sodeluje tudi z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki že več kot 60 let dela z otroki in mladostniki ter njihovimi starši na področjih letovanj in varstva otrok, počitniškega varstva in humanitarnih programov. Takšna je bila tudi ustvarjalna delavnica za socialno ogrožene otroke med krompirjevimi počitnicami, ki je potekala v prostorih Medgeneracijskega centra v Ljubljani.

V ustvarjalni delavnici se je otrokom posvetila glasbenica in ambasadorka Forda Severa Gjurin, ki pa tokrat tam ni bila v vlogi glasbenice. Severa je namreč po poklicu likovna pedagoginja in je otrokom pripravila delavnico, na kateri so risali, kar so zavonjali. Otroci so najprej z zavezanimi očmi vonjali različna zelišča, sadja in zelenjavo, med katerimi so bili meta, smreka, ingver, timijan, sveža trava, bazilika, origano, korenje in še kaj, potem pa so svoje vtise izrazili na risbah s temperami.

Na delavnici je sodelovalo 15 otrok in vsak izmed njih je na podlagi vonjav narisal dve do tri slike. Nekaj časa je bilo ob pitju čaja posvečenega tudi pogovoru in izmenjavi mnenj med malimi ustvarjalci.