21 Okt.

Teden mode LJFW zapeljan s Fordom

FOTO LJFW, Ford Slovenija

LJFW je največji modni dogodek pri nas. Gre za teden mode z bogato vsebino, kjer ima vsak ustvarjalec priložnost sodelovati, se izraziti in predstaviti svojo vizijo. Moda ni stvar ekskluzive, je za ljudi in ustvarjalci za njo živijo in dihajo, zato so osrednje dogajanje že tradicionalno popestrili tudi s spremljevalnimi dogodki na različnih lokacijah v Ljubljani.

Modno dogajanje so tokrat predstavili v novo odprtem delu garažne hiše Kozolec v središču Ljubljane. V štirih dneh so izvedli modne revije 30 modnih oblikovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Madžarske. Modeli, ki so stopali po najdaljši modni pisti v zgodovini LJFW, so nosili kreacije tako uveljavljenih, kot svežih, domačih in tujih oblikovalskih imen. Predstavili so se:

BARBARA VRBANČIČ / SLOVENIJA // BOŠKO JAKOVLJEVIČ / SRBIJA // BRLAN / SLOVENIJA // CELENI / MADŽARSKA // DAVID BACALI / SLOVENIJA // JANJA VIDEC / SLOVENIJA // KAFTAN STUDIO / BOSNA IN HERCEGOVINA // KATA / SRBIJA // LORÉ / HRVAŠKA // LUDUS / MAKEDONIJA // LUKABU / HRVAŠKA // M.FICTION / SLOVENIJA // MAISON MARQUISE / MADŽARSKA // MAJA ŠTAMOL / SLOVENIJA // MAKS / HRVAŠKA // “MALA ČRNA OBLEKA” / SLOVENIJA // MATEYANEIRA / HRVAŠKA // NATASAHRUPIC / SLOVENIJA // NEO DESIGN / SRBIJA // NIKA RAVNIK / SLOVENIJA // NITOYA / HRVAŠKA // OFR – OLGAFACESROK / SLOVENIJA // PETJA ZOREC / SLOVENIJA // PRINCIP BY MOJCA CELIN / SLOVENIJA // SANIJA REJA ASKE / SLOVENIJA // SELMA STARFINGER / BOSNA IN HERCEGOVINA // SIMONA KOGOVŠEK / SLOVENIJA // THINGS I MISS / SLOVENIJA // TINA VERBIČ / SLOVENIJA // TUTU HANDMADE HATS / SRBIJA

LJFW – Zapeljani s Fordom

Tokratni LJFW smo zapeljali s Fordom. Skupaj verjamemo, da je največ vredna jasna in z natančno določenim ciljem zastavljena podpora. Namesto besed naj govorijo dejanja. Zato smo na modni pisti predstavili tudi prvo kolekcijo ‘Zapeljano s Fordom’ oblikovalke Maje Štamol.

Majo Štamol smo pri Fordu izbrali, ker je priznano ime v slovenskem modnem oblikovanju. Odlikuje jo uveljavljena in priljubljena tradicija, ima jasno vizijo, ve kdo je in kaj hoče v življenju. Tudi nova Fiesta je kot Maja; uglajena, aktivna, sodobna, strastna, z občutkom za stil, modno ozaveščena, urbana in elegantna dama srednjih let. Lastnik nove Fieste in Majine kolekcije je oseba, ki prav tako ve, kaj hoče v življenju. Je urbana, živahna dama, ki je v središču dogajanja. Zato tudi vozi Forda in nosi izdelke Maje Štamol, ki so primerni za različne vsakodnevne stile, življenjski slog in starostne skupine.

“Bila sem zapeljana”
Majo Štamol je novica o tem, da bomo pri Fordu podprli njeno kolekcijo, doletela že sredi ustvarjanja za modno revijo na novembrskem LJFW. “Izbrane sem imela tkanine, barve in čevlje Kopitarne Sevnica, ko sem dobila povabilo k sodelovanju z znamko Ford. Njihova gesta me je sprva prijetno presenetila, nato pa naravnost navdušila. Kmalu smo ugotovili, da se temeljne lastnosti mojega ustvarjanja in nove Ford Fieste popolnoma ujemajo. Tako mi za realizacijo tega sodelovanja ni bilo treba spreminjati lastne vizije za kolekcijo v nastajanju. Bila sem Zapeljana, kot sem kolekcijo tudi poimenovala, katere zgodba temelji na osnovnih gradnikih znamk Maje Štamol in Ford Fieste: moči, eleganci, doživetjih, strasti, zanesljivosti, prihodnosti,” pravi Maja.

Pri Fordu nismo skoparili s pohvalami na račun uveljavljene oblikovalke. “Maja je za sodelovanje krasna: ne komplicira, je prilagodljiva, a obenem trdna in točno ve, kaj želi in česa ne. Razume naše želje in se s Fordovo znamko zlahka poistoveti. Ta namreč ni bleščeča navzven, saj svoj prestiž odraža navznoter, z uporabljenimi materiali, podrobnostmi in predvsem izjemnimi voznimi lastnostmi. Majina oblačila prav tako temeljijo na kakovostni izdelavi in materialih, udobju, številnih podrobnostih, oblečemo jih lahko ob več priložnostih … S takšno žensko je sodelovanje užitek!”