11 Feb.
Are
2019

Štefan Hadalin je svetovni podprvak!

Fordov ambasador je v Aareju postal svetovni podprvak v alpski kombinaciji.

11 Feb.

Štefan Hadalin je svetovni podprvak!

Neverjetno! Že druga medalja za Slovenijo v Areju! Štefanu Hadalinu je uspelo skoraj nemogoče. S 30. mesta po smukaškem delu alpske kombinacije je z izjemnim slalomskim nastopom Sloveniji prismučal srebro na svetovnem prvenstvu.

“Brez besed sem. V smuku sem naredil napako, nato pa sem v slalomu izkoristil priložnost,” je po zgodovinskem dosežku na robu joka dejal Hadalin. Za Fordovega ambasadorja, voznika Forda Focusa, so to prve stopničke v svetovnem pokalu.

Slovenski junak je še dejal: ”Ja, noro. Sploh ne vem kaj naj rečem. Vzel sem svojo priložnost. Smuk nisem odpeljal najbolje, z nekaj napakami, tako da sem že mislil, da ne bo dovolj za trideseterico. A srečno se je izšlo. Že na ogledu sem vedel, da pogoji na slalomu za višje številke ne bodo enostavni. Rekel sem si, to je tvoja priložnost, zagrabi jo. Poskusil sem, odsmučal dobro taktično in tehnično in to je zadostovalo za medaljo.”

Nato pa opisal še čakanje v ciljni areni: ”Ko sem videl, da je Pinturault naredil precej soliden slalom in v temu slalomskemu delu zaostal za mano, sem si rekel, da bo morda dovolj za uvrstitev med najboljših šest, recimo osem. Potem so se zaostanki začeli povečevati, recimo pri Luci Aerniju, ki je dober slalomist, Marco Schwarz potem tudi ni uspel. Potem se mi je počasi začelo svitati, da bo mogoče šlo za boljši rezultat. Nestrpno sem čakal in zdaj je kakor je.”

Hadalin se je na drugem delu kombinacije vrnil kot prenovljen, z neverjetno hitro vožnjo in brez napake je slalomiral med količki. Tako suveren, kot je bil danes Štefan, je med ovinki le še njegov Ford Focus.

Fordova vozila so vozila zmagovalcev!

Preizkusi Ford Focus tudi ti >