24 Mar.
FordMagazine
2019

Sodeluj v izboru za najboljšega mladega voznika ali voznico Slovenije!

Spletni vprašalnik, s katerim se prijavite na letošnji izbor za najboljšega mladega voznika in voznico v Sloveniji, je mogoče rešiti le še do 24. 3.! Vabljeni k sodelovanju.

24 Mar.

Sodeluj v izboru za najboljšega mladega voznika ali voznico Slovenije!

Avto-moto zveza Slovenije že tretje leto zapored organizira izbor Najboljši za volanom, s katerim bo Slovenija maja letos dobila najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika. V prvi fazi izbora, od 14. februarja do 24. marca 2019, AMZS vabi mlade voznike in voznice do vključno 24. leta starosti, da opravijo test oziroma preskus znanja na www.najboljsizavolanom.si. Najboljša mlada voznica in voznik bosta za nagrado prejela vsak svojo Ford Fiesto Active!

Spletni vprašalnik, ki je vstopnica za praktični del tekmovanja, je že odprt! Izpolniš ga lahko do 17.marca.

>> www.najboljsizavolanom.si <<

Spletni test vključuje poznavanje cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila. Najboljših 50 reševalcev in najboljših 50 reševalk spletnega preskusa bo AMZS povabil v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer se bodo v polfinalih, ki bodo 5. in 6. aprila 2019, pomerili v najrazličnejših spretnostnih in vozniških preizkušnjah. Najboljši bodo postali finalisti in finalistke izbora. Ti se bodo 9. maja 2019 preizkusili še v finalnem tekmovanju. Finalisti in finalistke, še posebej pa zmagovalec in zmagovalka, bodo postali mladi ambasadorji in ambasadorke varne vožnje.

Sodelujejo lahko mladi med 18. in 24. letom starosti, ki imajo opravljen vozniški izpit in nimajo kazenskih točk.

Naslov Najboljši za volanom je že sam po sebi dosežek, ki si zasluži spoštovanje in občudovanje. A najboljši si za svoj trud zaslužijo še več. Zmagovalec in zmagovalka se bosta lahko eno leto vozila vsak s svojim tehnološko izjemno pametnim Fordom Fiesto Active 1.0 EcoBoost 100KM z bogato dodatno opremo, pri kateri je poudarek na varnosti in udobju. Pogumne mlade voznike in voznice pa čakajo še številne druge zanimive nagrade.

Pri projektu Najboljši za volanom bosta sodelovala bosta tudi Ciril Komotar (Komotar Minuta) in Tjaša Perko, ambasadorja izbora Najboljši za volanom 2019, ki bosta pomagala ozaveščati mlade o varni udeležbi v prometu, predvsem prek družbenih medijev.