26 Maj.
Piran
2019

Mustangi so pustili pečat na Cars & Cofee Slovenija

Več tisoč obiskovalcev je dan preživelo v družbi najbolj legendarnih športnih in superšportnih vozil.

26 Maj.

Mustangi so pustili pečat na Cars & Cofee Slovenija

Minuli vikend smo se udeležili tretje edicije Cars & Cofee Slovenia, ki sodi v sklop istoimenskih dogodkov največjega svetovnega avtomobilskega fenomena. Kot se za takšno srečanje spodobi, smo pri Fordu na na ogled pripeljali le najbolj žlahtne izmed naših konjičev, dva Mustanga GT, torej skupaj preko 1000 njutonmetrov navora, 10 litrov delovne prostornine in 900 konjskih moči.

S strupeno barvo Fury Orange in bleščečo Kona Blue ter Mustangovim oblikovanjem so se za #Neukrotljivima obračali tudi vozniki drugih znamk. Fordova Mustanga vsekakor nista bila edini zvezdi v sončnem Piranu; za enim izmed volanov je bil tudi Fordov ambasador Jurij Tepeš, slovenski smučarski skakalec in ljubitelj hitrih Fordov. Z akrobatskim nastopom na svojem Rangerju pa sta za zabavo poskrbela še Filip in Blaž iz dua F&B Acrobatics.

Po prvem delu dogodka, ko so se v okolici Brda pri Kranju zbrali lastniki športnih vozil, smo se skupaj v konvoju odpravili proti Piranu. Namen dogodka je bil preplaviti mesto s športnimi in superšportnimi vozili, a ko smo hrumeli proti Tartinijevem trgu, ni bilo težko opaziti, da je bilo mesto že polno radovednežev. Čakala nas je namreč več tisoč glava množica ljubiteljev avtomobilizma, ki je popoldne preživela v družbi svojih sanjskih jeklenih konjičkov. Dinamična in mišičasta Mustanga sta v njihovi družbi prav zadovoljno razgetala.

POZOR: Divje ameriške konje lahko poskusiš ukrotiti tudi ti!

Sodeluj v veliki nagradni igri in z malo sreče 10 dni vozi Forda Mustanga ali osvoji druge privlačne nagrade >>

Dvema Mustangoma GT so se na dogodku pridružili tudi starejši bratje, vključno z dvema, ki po svetu galopirata že od 60. let 20. stoletja in sta na tretji ediciji Cars & Coffee pustila poseben pečat, kakršnega lahko naredijo le Mustangi. Zmogljivi, divji in vsem prepoznavni – na kratko, ikonični Fordovi Mustangi.   

#Neukrotljivega Mustanga lahko spremljaš tudi v najnovejši video-seriji, kjer Filip Flisar na sovoznikovem sedežu Forda Mustanga gosti znane Slovence.

Spremljaj serijo >>