06 Okt.
2018

Komotar minuta driving experience

Dvodnevno druženje Mustanga z nagrajenci Komotar minuta driving experience.

06 Okt.

Komotar minuta driving experience

Vožnja superšportnih vozil ni le zabava, temveč predvsem odgovorno in spretno dejanje. Namen dogodka Komotar minuta driving experience, ki ga je v sodelovanju z AMZS in znanim avtomobilskim vlogerjem Cirilom Komotarjem pripravil Continental, je bil ozavestiti ljudi, kako pomembne za varnost v prometu so pnevmatike, hkrati pa trem srečnim izbrancem omogočiti možnost, da doživijo nepozabno vozniško doživetje, katerega del je bil tudi novi Ford Mustang.

Skoraj 5000 sodelujočih je pravilno izpolnilo spletni kviz, skozi katerega so se spoznali z nekaterimi manj znanimi, a vseeno pomembnimi dejstvi o varnosti v prometu, povezanimi s pnevmatikami, npr. kaj je in zakaj se zgodi akvaplaning in kako ob njem odreagirati. Med množico prijavljenih je bilo izbranih 15 srečnežev in srečnic, ki so morali za končno »zmago« – prostora v avtomobilih je bilo namreč le za tri – prepričati posebno žirijo, na čelu katere je bil Ciril Komotar. Na koncu so izbrali Karmen, Natašo in Primoža, ki so z navdušenjem sprejeli dejstvo, da se bodo prvi konec tedna v oktobru po Sloveniji zapeljali v Lamborghini Huracanu, Fordu Mustangu 5.0 ter BMW-ju M4. Vsi trije avtomobili so bili za to priložnost opremljeni s Continentalovimi športnimi pnevmatikami iz družine SportContact. Ob Cirilu Komotarju sta poleg nagrajencev v avtomobilih sedela še avtomobilistična novinarja Jure Gregorčič in Saša Kapetanovič.

“Mustang je moj sanjski avto, ne moreš si želeti boljše kot 8-valjni motor 5.0. Do konca življenja verjetno ne bom pozabil tistih ovinkov, tistih par minut za volanom. Vrhunsko!” – nagrajenec Primož

Pot je ekipo vodila iz Ljubljane preko Goriških Brd do Kobarida, nato pa čez Vršič in Gorenjsko proti AMZS-jevemu Centru varne vožnje na Vranskem, kjer jim je vodja inštruktorjev Manuel Pungertnik pripravil tri vaje. Te jim bodo v prihodnje pomagale čim bolje odreagirati ob morebitnem kritičnem dogodku na cesti. Nagrajenci in tudi javnost, ki je bila o dogodku obveščena preko digitalnih medijev, so v dveh nepozabno zabavnih dneh dodobra spoznali moč superšportnih avtomobilov in pomen pnevmatik za njihovo varno vožnjo ter se ob tem neizmerno zabavali, o čemer se lahko prepričaš med galerijo fotografij.

Vtise s Komotar minuta driving experience skozi oči Cirila in udeležencev si poglej TUKAJ in TUKAJ.