18 Dec.
2018

Glasuj za slovenski avto leta 2019!

Do vključno 18. decembra poteka prvi krog glasovanja za prestižni naziv Slovenski avto leta 2019, za katerega se poteguje tudi Ford Focus.

18 Dec.

Glasuj za slovenski avto leta 2019!

V prvem krogu glasovanja za prestižni naziv Slovenski avto leta 2019 se potegujejo najaktualnejši avtomobili, ki so v letošnjem letu zapeljali na slovenske ceste, med njimi tudi novi Ford Focus.

Konec novembra so med 38 kandidati žiranti izbrali 7 finalistov za evropski avto leta: Ford Focus, Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz razred A in Peugeot 508. Več o tem >

GLASUJ >

Ford Focus, ki je po Sloveniji premierno zavijugal konec septembra, je v prvem mesecu na že navdušil avtomobilske novinarje, pozitivno presenetil obiskovalce Fordovih dni in jih prepričal z udobno vozno izkušnjo, izjemnim zunanjim dizajnom, asistenčnimi sistemi, številnimi tehnologijami, odzivnostjo volana in podvozja, več prostora in še marsičem.

Dovršene tehnologije, ki so v novem Focusu zasnovane za še bolj udobno, manj zahtevno in varnejšo vozno izkušnjo, je pohvalila tudi neodvisna organizacija za preskusna trčenja Euro NCAP, ki ga je nagradila z najvišjo oceno, petimi zvezdicami Euro NCAP.

Preizkusi ga tudi ti! >

V izboru Slovenski avto leta 2019 sodeluje več slovenskih medijev, in sicer Motorevija, časnik Delo (Slovenske novice), časnik Dnevnik (Nedeljski), časnik Večer, revija Evo, revija Avto magazin, radio Val 202, TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Siol.net in avtomobilski vlog Komotar Minuta.

V finale izbora se bo uvrstilo 5 avtomobilov, ki bodo od gledalcev, poslušalcev in obiskovalcev spletnih strani dobili največ točk glede na število prejetih glasov, nato pa bodo svoje glasovanje opravili še novinarji sodelujočih medijev.

Avto, ki bo v finalu januarja 2019 zbral največ točk, bo osvojil naziv Slovenski avto leta 2019.

Sedaj si na vrsti ti:

Glasuj za Forda Focusa >