22 Mar.

Fashion & sweets na LJFW – driven by Ford

FOTO Mimi Antolovič, LJFW

Ford se v letošnji pomladni ediciji znova pridružuje ljubljanskemu tednu mode LJFW kot glavni podpornik največjega modnega dogodka pri nas, obenem pa tudi z drugo kolekcijo ‘Zapeljano s Fordom’, pri kateri smo znova podprli modno ustvarjanje Maje Štamol. Ta je kolekcijo poimenovala Fashion & sweets.

Po tem, ko smo si novembrsko edicijo LJFW ogledali pod površjem ljubljanskih ulic, se bomo z aprilskimi modnimi poslasticami sladkali med 4. in 6. aprilom v filmskem studiu Viba film.

Tudi tokrat se bodo na modni pisti predstavili novi in že uveljavljeni, domači in tuji modni oblikovalci, ki pripravljajo nove kolekcije. Pri Fordu, ki z LJFW po jesenski ediciji sodeluje drugič, smo se znova odločili finančno podpreti kolekcijo Maje Štamol, saj odseva Fordove lastnosti kakovostnih materialov in izdelave, elegance, udobja, zanesljivosti. Tako Majine kreacije, kot Fordova vozila, koristijo osebe, ki vedo, kaj želijo, ki so modno ozaveščeni in ki si znajo privoščiti življenje, kar se prepleta v Majini kolekciji Fashion & sweets.

Majo Štamol, ki velja za priznano ime v slovenskem modnem oblikovanju, odlikuje uveljavljen in priljubljen stil, ima jasno vizijo in ve, kaj hoče v življenju. Takšna je tudi sedma generacija Fieste: sodobna, z občutkom za stil, aktivna, strastna, urbana in elegantna dama srednjih let. Lastnik nove Fieste nosi tudi kose Majine kolekcije, ki so primerni za različne vsakodnevne stile, življenjski slog in starostne skupine.

Fiesta je namenjena urbanim ženskam, ki vedo, kaj hočejo. Tistim, ki polno živijo vsak dan: trenutke strasti in moči, uživajo v nepozabnih doživetjih, ki so sladkorčki življenja, stremijo v prihodnost, so zanesljive in poskrbijo za varnost, a enako pričakujejo od svojih najbližjih. So ženstvene, elegantne, izpolnjene. Ne ostanejo neopazne. In neustavljivo pritegujejo poglede.

Maja Štamol o svoji kolekciji Fashion & sweets, ki bo samostojno predstavljena v okviru pomladne edicije LJFW v četrtek, 5. aprila, ob 20. uri, pravi: “Sladkorčki nam popestrijo dan in ves čas lepšajo življenje. Lahko so drobni, lahko so veliki, lahko so razkošni, barviti … Lahko so kreacije, potovanje, čevlji, nakit, avto, lahko pa le očarljiv pogled ali pa droben desert.”

Kolekcija sledi stilu oblikovalke in ceni ročno delo. Oblačila so udobna in ‘nosljiva’, izdelana iz posebnih, a kakovostnih naravnih materialov v črni, beli, peščeni ter lila in pudrasto roza. Detajli, ki so rezultat ročnega dela, so unikatni in dopolnjujejo ter nadgrajujejo čiste linije osnovnih kosov oblačil. Na modni pisti bo Maja tokrat predstavila dnevne in lahkotnejše kose, ki jim bodo sledila posebne, (a ne ravno tipična) večerna oblačila.

Tokrat bo skupen poudarek na LJFW – eden od ‘sladkorčkov’ – Maje Štamol in Forda glasba. Fiesto namreč odlikuje izjemen zvočni sistem B&O Play, ki vozniku pričara občutek koncertne dvorane, Majinim kosom pa glasba doda tisto nekaj, unikaten stil, ritem in gibanje, da oblačila izrazijo in poudarijo strast, karakter in eleganco ženske, ki jih nosi.

Na LJFW so tudi tokrat pripravili natečaj za oblikovalce iz regije in glavna nagrada ostaja predstavitev kolekcije na tednu mode v Londonu. Trije izbrani iz vsake države bodo svoje kolekcije predstavili na finalnem izboru, ki bo potekal aprila na tednu mode v Beogradu pred mednarodno strokovno žirijo.

LJFW podpira tudi mlade oblikovalce, ki so šele na začetku svoje poklicne poti, zato bodo svoje kreacije na modni pisti že tradicionalno predstavili študetje Naravoslovnotehniške fakultete, smeri oblikovanje tekstilij in oblačil. Na zadnjem Tednu mode je strokovno žirijo, ki je ocenjevala kreacije oblikovalskega podmladka Fakultete za dizajn, prepričala Ivana Geljić. Za nagrado bo svojo novo kolekcijo predstavila na samostojni modni reviji. Kot je že običajno, bo živahno tudi dogajanje izven prizorišča, saj ekipa LJFW pripravlja zanimive spremljevalne dogodke.

Zapelji novo Ford Fiesto >>