16 Okt.
AMZS, Center varne vožnje, Vransko
2018

5. Fordova Akademija dinamične vožnje

5. Fordova akademija dinamične vožnje je potekala v luči Focusa ST-Line.

16 Okt.

5. Fordova Akademija dinamične vožnje

Na prijetno, skoraj poletno nedeljo, 16. 10. 2018, smo se z izbrano družbo lastnikov Fordovih športnih vozil udeležili že 5. Fordove Akademije dinamične vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Tokrat so na svoj račun prišli lastniki Focusove športne linije ST-Line, ki so s svojimi vozili kradli pozornost vseh prisotnih v AMZS Centru varne vožnje. V štiriurnem izpopolnjevanju voznih tehnik, ki brezplačno pripada kupcem športne linije novih Fordovih vozil, so vozniki še bolje spoznali svoje športne konjičke in pridobili dodatna znanja varne, a dinamične vožnje močnejših vozil.

Pod vodstvom izkušenega inštruktorja Petra Smrekarja so se vozniki z uvodnim teoretičnim predavanjem in nato preizkusom v praksi naučili nadzornih tehnik za varno dinamično vožnjo, zaviranja na gladki podlagi pri visoki hitrosti, obvladovanja vozila na hidravlični plošči in pravilnega ukrepanja pri hitri vožnji v ovinek. Udeleženci so seveda vse preizkušnje opravili z odliko in prejeli častno diplomo za opravljeno akademijo varne dinamične vožnje, dogodek pa so zapustili polni svežega znanja in nasmejanih obrazov. Skupaj z lastniki ostalih Fordovih športnih modelov pa se že veselimo naslednje  Fordove Akademije dinamične vožnje.

»Na današnjem dogodku sem užival prav v vseh preizkušnjah, najboljše pri tem pa je, da imaš možnost preizkusiti svoj avto v različnih pogojih kot sta mokra cesta in naglo zaviranje. S pridobljenim znanjem lahko vplivamo na zmanjšanje nevarnih situacij in smo za volanom bolj suvereni.« – Edi Šircelj, Focus ST 

»Z veseljem sem se odzval na povabilo za udeležbo Fordove Akademije varne dinamične vožnje, od vseh preizkušenj pa se mi je v spomin najbolj vtisnilo vzdrževanje varnostne razdalje v različnih pogojih.« – Silvo Junger, Focus ST-Line R&B