Izkaznica

Rojena: 9. 3. 2000
Poklic, zaposlitev: skakalka
Vozilo:  Ford Kugo ST-Line
Opiši ga z eno besedo:  Hiter in eleganten

#AMBASADOR Nika Križnar

14. oktobra 2022

Nika Križnar, ki nas je z izjemnimi dosežki razveseljevala preteklo sezono, je prevzela novo sponzorsko vozilo Ford KUGA ST-Line X  2.0 EcoBlue 140 kW (190 KM) s AWD pogonom, ki so ji ga zagotovili pri Avto Kadivcu iz Šenčurja.

Neustrašna Nika

Nika Križnar je dobitnica velikega kristalnega globusa ter zlate in bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu. Pri osmih letih je neustrašna Nika že stala na skakalnici in kot pravi, je bila to ljubezen na prvi ‘skok’. Od takrat v izrazito moškem svetu preskakuje ovire in izzive, kjer pride njena borbenost v ospredje. Njeni cilji so vsako leto visoki in na prvi pogled se zdi, da je dosegla že skoraj vse, kar se doseči da. Letošnje sezone se že veseli, saj bodo tudi dekleta prvič skakale na velikanki, poleg tega pa sezona prinaša domače svetovno prvenstvo v Planici in Nika se zime že veseli.

Nika Križnar se vozi s Ford Kugo ST-Line, ki so jo zagotovili pri Avto Kadivcu iz Šenčurja

Predaja vozila je potekala v sproščenem vzdušju, kjer je Janez Kadivec, direktor Avto Kadivec, dejal: »Niko Križnar in druge naše pogumne smučarske skakalke smo v zadnjih letih dodobra spoznali, saj so nas razveseljevale z res izvrstnimi rezultati. Ker pa se zavedamo, da je pot vrhunskega športnika težka, polna izzivov in odrekanj, sploh za panogo ženskih smučarskih skokov, ki si šele utira pot med prepoznaven in popularen šport, smo se odločili podpreti izjemen športni talent Nike Križnar in ji olajšati vsakodnevne poti s sponzorskim vozilo Ford Kuga ST-line X. Prepričani smo, da nas bo Nika še naprej razveseljevala s svojo pozitivno in pogumno naravnanostjo ter novimi vrhunskimi dosežki. Pri vsem tem ji ekipa Avtokadivec želi v prihajajoči sezoni vso srečo, z vozilom Ford Kuga pa veliko srečno in varno prevoženih kilometrov.«

Ford ekipa ji želi odlične skoke in osvojitev ‘manjkajoče’ kolajne. Naj bo njena predanost in srčnost odličen vzor mladim skakalkam in skakalcem.

Sezona 2022 / 2023

VILLACH,AUSTRIA,28.DEC.22 – NORDIC SKIING, SKI JUMPING – FIS World Cup, Silvester Tournament, ladies, normal hill. Image shows Nika Kriznar (SLO). Photo: GEPA pictures/ Matic Klansek

Križnarjeva Silvestrsko turnejo v Beljaku začela s 3. mestom

O Niki

Največji karierni uspeh: Uff, tukaj jih je veliko. Skupna zmaga svetovnega pokala (kristalni globus), ter olimpijski medalji (bronasta in zlata ekipna).

Koliko dni na leto si doma: Ne štejem oz. ne vem točno. Vem le, da sem zelo malo doma in popolnoma prosta. Tudi na dneve, ko smo doma imamo velikokrat treninge, kar ti vzame polovico dneva.

Koliko dni na leto imaš prostih: Približno dobra dva tedna smo na leto prosti, da lahko gremo na dopust ali pa smo z domačimi oz. tistimi ki smo jih najbolj pogrešali.

Kje najraje tekmuješ: Najraje tekmujem na domačih tleh, saj so ob tebi domači navijači, ki so najbolj glasni na svetu in seveda tudi najbolj številčni.

Vozila

Kdaj si opravila vozniški izpit:  Opravila sem ga 3.1.2019.
V katerem poizkusu:  V prvem poizkusu.

Kakšna voznica si:  Po mojem mnenju sem strpna voznica in dobra. Predvsem varna.
Tvoj najljubši sopotnik v avtu: Moj partner Aljaž.

Prosti čas

V prostem času rada …: Igram odbojko, sem s prijatelji na kavi in se rada igram družabne igre.

Najljubši šport: Seveda na prvem mestu smučarski skoki, kot drugo pa odbojka.
Bereš knjige? Katero zvrst najraje: Ne, knjig ne berem.
Kakšno glasbo poslušaš: Poslušam res različno glasbo, sama ne kompliciram, ampak si zavrtim glasbo, ki mi tisti trenutek najbolj ugaja. Od pop glasbe, do domače slovenske glasbe, rocka, …
Kakšne vrste filmov najraje gledaš: Iskreno povedano, odvisno od dneva. Če pa moram ravno izpostaviti katero vrsto filma gledam najraje, bi pa rekla romantične filme.

Najljubša nadaljevanka: Trenutno je to slovenska nadaljevanka, in sicer Ja, chef!

Najljubša jed: Indijanček

Najljubša pijača: Jagodni sok.

Če bi se moral opisati kot žival, katera bi bil: moja najljubša žival je orel, ker tudi sama rada letim, in ker sem zelo vztrajna in trmasta bi to z orlom primerjala takrat, ko on “pikira” nad plenom.

Kakšen si bil kot otrok: Radoživa.
Imaš tatuje? Imam, kar tri tatuje.

Najljubša destinacija za počitnice: Trenutno so moja najljubša destinacija Tenerifi – obisk toplo priporočam.

S katero (zgodovinsko ali še živečo) osebo bi se najraje srečal: Harry Styles.

Na kaj si najbolj ponosen v svojem življenju: Na svojo družino, ki me je zelo lepo vzgojila in podpirala, da sem lahko prišla do tja kamor sem želela.

Kateri trenutek svojega življenja bi doživel še enkrat: Teh dogodkov je ogromno, če že moram enega izpostaviti pa bi izpostavila ponovno zmago na Ljubnem. Če bi ga lahko podoživela še enkrat, bi bila zelo vesela, če bi ta trenutek delila z navijači. Zmagala sem namreč takrat, ko zaradi ukrepov navijači niso bili prisotni na Ljubnem. Veliko lepše bi bilo zmagati ob podpori navijačev na prizorišču, ki bi skupaj z mano peli himno.