Spominja na klasične terence, nadomešča enoprostorce

05. junija 2024

Nekdo bo prevažal zabojčke jagod, drugi orodje za obrezovanje drevja, tretji pa dve kolesi... vsem je skupno dejstvo, da vsi potrebujemo avtomobil in ravno prav prostora.

Povzeto po članku: Lovci na veter, Avtomobilizem.com

Obdobje sprememb

Športni terenci oz. križanci so postali številka ena, kljub temu pa ne zmorejo nadomestiti uporabnosti in praktičnosti nekdaj zelo popularnih enoprostorcev. Njihova ponudba se je v zadnjih letih zelo skrčila, povpraševanje po njih pa ostaja.

Podoba modela Courier se je skozi leta drastično spremenila in izboljšala, zgodovinsko gledano pa se je spreminjala vse od karavana pa do poltovornjaka. Ime Courier pa se je na koncu uveljavilo kot ime za najmanjšega dostavnika v Fordovi modelni paleti, ki obstaja tudi v potniški različici. Potniška različica je sprva delovala kot malo bolj “nališpan” dostavnik, skozi leta pa se je tudi to dodobra spremenilo..

K spremembi je veliko doprinesla drugačna platforma – deli si jo s popularnim križancem Pumo, kar je veliko prispevalo k temu, da je potniški Courier postal bolj enakovreden osebnim avtomobilom. Na drugi strani so se razvojniki trudili upoštevati tudi vse potrebe uporabnikov, ki cenijo prostornost vozila. Tourneo Courier je tako postal še bolj prostoren in poln podrobnosti, ki olajšajo vsakodnevne obveznosti in ostale aktivnosti potnikov.

Spominja na klasične terence, nadomešča enoprostorce

Spominja na klasične terence, nadomešča enoprosorce

Novi Tourneo Courier, še posebej z opremo Active, s svojo obliko in barvno paleto ponuja številne asociacije na klasične terence. Po funkcionalnostih pa nadomešča družinske enoprostorce s prostorno in svetlo potniško kabino ter prilagodljivim prtljažnikom.

Prtljažni prostor je v primerjavi s predhodnikom večji za kar 44%, poleg tega pa ponuja tudi številne možnosti konfiguracije. Ne glede na to, ali greste na pot sami, s prijateljem ali z družino, lahko prtljažni prostor prilagodite tako, da v njem prevažate kakšen daljši predmet, kljub temu pa ohranite vsaj 1 sedež v drugi vrsti. V prtljažnem prostoru se skriva tudi snemljiv predal, kamor lahko odložite umazane ali mokre predmete in se na tak način izognete umazaniji v prtljažniku.

Vstopanje v vozilo na ozkih parkirnih mestih vam bodo olajšala drsna vrata, ki so na voljo na obeh straneh in so del serijske opreme.

Preberite celoten članek TUKAJ.

Spominja na klasične terence, nadomešča enoprostorce

Spoznajte novega Tourneo Courierja – zapeljite se na test ali pa si izberite svojega iz zaloge.