Kako čim hitreje ohladiti avto?

10. junija 2024

Ni hujšega kot v poletni vročini sesti v vroč avto.. kako ga torej najhitreje ohladiti?

Ali ste vedeli, da je med temperaturo znotraj in zunaj avta lahko tudi 25 stopinj razlike?

Vožnja v vročem avtu je lahko tudi nevarna – ne pozabite na ostale potnike in jih ne puščajte same v pregretem vozilu. Poleg tega je nenehno treba skrbeti tudi za dobro hidracijo.

Kako torej hitreje ohladiti pregret avto?

Če je le mogoče parkirajte v senci in na vetrobransko steklo namestite senčnik. To bo zmanjšalo vročino v vozilu ob vašem prihodu v avto.

V vsakem primeru pa se vam splača preizkusiti tudi nekaj trikov.

Na eni strani vozila odprite okno, na drugi strani pa nekajkrat zamahnite z vrati – s tem boste ustvarili nad in podtlak za hitro izmenjavo zraka v avtu. Nato prižgite klimatsko napravo in poskrbite, da ste pritisnili tudi tipko za recirkulacijo zraka. Tako bo klima hladila manj vroč zrak, ta pa se bo posledično hitreje ohladil.

Kako čim hitreje ohladiti avto?
Novi Tourneo Courier

Kako vam lahko pri hlajenju vozila pomaga Ford?

Vsa novejša vozila imajo serijsko vgrajen FordPass Connect modem, ki vam omogoča da se z vašim avtomobilom povežete preko mobilne aplikacije in nadzirate stanje vozila kar na daljavo. Med drugim lahko preverite stanje goriva, odklepate in zaklepate avto na daljavo ter brez ključa, vidite lahko celo njegovo lokacijo in prejemate obvestila, kdaj je čas za servis..

Vozila z samodejnim menjalnikom pa se lahko na daljavo tudi zaženejo, kar pomeni, da lahko poleg tega prižgete tudi klimo, ko vas sploh še ni pri vozilu.

S Fordom ne boste več rabili mahati z vrati – dokončajte vse svoje opravke in ko boste pripravljeni za na pot, vas bo vaš Ford že čakal prijetno ohlajen.

Tudi novi Tourneo Courier ima FordPass Connect. Preizkusite ga še danes!