5 nasvetov, ki olajšajo potovanje z otrokom

24. junija 2024

Potovanje z avtom je pogosto najcenejši način potovanja, poleg tega pa velja tudi za eno izmed najbolj fleksibilnih možnosti. Tu je 5 nasvetov, če se na pot odpravljate z otrokom.

1. Za na pot pripravite prigrizke

Pripravite zdrave prigrizke, kot so slani prigrizki, koščki sira, riževi vaflji, suho sadje, banane, jabolka ipd.. S seboj imejte hladilno torbo, ta pa naj bo vedno na dosegu roke. Priporočamo, da s seboj vzamete tudi plastični otroški pribor, vlažilne robčke in neprepustne flaške.

2. S seboj vzemite otrokove najljubše igrače 

Z igračami se bo otrok zamotil, zato naj jih ima nekje na dosegu roke, da jih lahko sam vzame in se z njimi igra. V primeru, da ste igrače pozabili doma se lahko z otrokom igrate besedne igre, če pa je otrok mlajši, lahko z njim pojete pesmice.

Ali ste vedeli, da ima Ford posebno spletno stran z aktivnostmi in igrami za otroke? Tam boste našli pobarvanke, miselne uganke ipd. Stran najdete TUKAJ.

3. Poskrbite za varnost na poti

Še preden odidete na pot, preverite ali imate pripravljene vse dokumente in zavarovalne police. Preverite, ali je otroški sedež pravilno nameščen. Vaš avto opremite z veliko vode za na pot in skrbite za redno hidracijo, četudi niste žejni. Klimatske naprave vas namreč lahko še dodatno utrudijo in izsušijo.

4. Načrtujte vaše potovanje

Planirajte vašo pot in postanke. Vzemite si dovolj časa, da pridete do končne destinacije – na poti naj se vam ne mudi. Če vaš otrok v avtu rad spi, načrtujte potovanje tako, da bo otrok večino časa v avtu prespal. V primeru, da se odpravljate na daljšo pot jo razdelite na več krajših – vsake 2 do 3 ure imejte postanek nekje, kjer so tudi aktivnosti, primerne za otroke, npr. otroška igrišča, parki ipd.

5. Ne pozabite na obvezno opremo

Na dosegu roke imejte pripravljena rezervna oblačila, kopalke, brisačo, mokre robčke, razkužilo za roke, otroško lekarno in podobne stvari.


Ali ste vedeli, da ima novi Tourneo Courier kapaciteto prtljažnika lahko tudi več kot 570 litrov? V prtljažnik boste z lahkoto pospravili veliko stvari, ki jih radi vzamete s seboj na izlet.

Spoznajte Tourneo Courier še danes. Zapeljite se na test ali pa izberite svojega iz zaloge.