Prihaja najnaprednejši in najbolj drzen Mustang GTD

28. maja 2024

Ford se pripravlja, da bo v Evropo pripeljal najnaprednejšega in najbolj drznega Mustanga doslej. Mustang GTD1 bo debitiral na dirki 24 ur Le Mansa, na evropskih cestah pa bo opravil tudi testiranja, ki bodo tlakovala pot do uradne vožnje na čas na sloviti stezi Nordschleife dirkališča Nürburgring v zadnjem četrtletju leta 2024.

“Mustanga GTD smo v Severni Ameriki temeljito testirali, vključno s krogi na dirkališčih Sebring International Raceway in Virginia International Raceway. Vse s ciljem izdelave avta, ki lahko krog v Nürburgringu prevozi v manj kot sedmih minutah,” je povedal glavni inženir programa Mustang GTD Greg Goodall. “Naslednji korak je premik na evropske ceste, na Nürburgringu pa bomo opravili posebne testne treninge pred merjenjem časa, ki bo potekalo še letos.”

Mustang GTD – izdelan za premagovanje najboljših

Prvi nastop Mustanga GTD v Evropi bo spremljala nova serija spletnih zgodb, ki se bo poglobila v komponente in inženirske rešitve, zaradi katerih je to Mustang v razredu superšportnikov, pri čemer bodo z realističnimi računalniško ustvarjenimi upodobitvami ponazorili najsodobnejše vzmetenje in motor V8 s polnilnikom, ki cilja na več kot 800 konjskih moči, ter še marsikaj drugega.

Te slike in videoposnetki prikazujejo vrhunsko športno opremo na načine, ki ustrezajo izjemno zmogljivi naravi Mustanga GTD. Avtomobilski navdušenci lahko obiščejo kanale Mustang ali Ford Motor Company na Instagramu, Facebooku, TikToku, YouTubu ali omrežju X ter si ogledajo stran Mustang GTD na spletnem mestu Ford.com, kjer lahko sproti spremljajo zadnje novice in informacije.

V Ameriki precejšen interes za nakup Mustanga GTD

Mustang GTD v Evropo prihaja v času, ko se celina pripravlja na začetek sprejemanja naročil potencialnih lastnikov. Prijavno okno za severnoameriške potrošnike se je zaprlo 21. maja, do tega dne pa se je več kot 7500 ljudi zanimalo za nakup Mustanga GTD modelnih let 2025 ali 2026. Ti prosilci pokrivajo širok razpon interesov, med katerimi je glavni avtomobilski šport. Več kot 20 odstotkov prometa na spletni strani s prijavami za Mustanga GTD prihaja iz skupnosti motošporta. Med posamezniki, ki so se prijavili za nakup, je vsak četrti že lastnik Mustanga, vsak peti pa pravi, da ima v lasti konkurenčno vozilo s podobno stopnjo zmogljivosti.

“Z Mustangom GTD smo se odločili izdelati cestni dirkalnik s srcem Mustanga in odločnostjo, da premaga najboljše v Evropi. Odkar smo odprli prijave za severnoameriške kupce, smo videli, da so se stranke odzvale na to pobudo,” je povedal vodja znamke Mustang GTD Jim Owens. “Ne glede na to, ali imajo v lasti športni avto konkurenčne znamke ali se na njihovem ranču podi še en Mustang, so pri Mustangu GTD opazne njegove dirkaške zmogljivosti.”

V kolikor vas zanima več o novemu Mustangu GTD spremljajte naš portal. Več informacij bo na voljo predvidoma junija.Prihaja najnaprednejši in najbolj drzen Mustang GTD