Brez garaže v topel avto

10. februarja 2024

Ali ste vedeli, da ima Ford Kuga integriran sistem, ki s pomočjo električnih grelnih nitk ogreje vetrobransko steklo in stopi led?*

Novinar portala Žurnal24, Matija Janežič, je preizkušal, kako se obnese ogrevano vetrobransko steklo pri Ford Kugi, napram gretju stekla s pomočjo vročega zraka.

Brez garaže v topel avto
Testiranje delovanja Fordovega hitrga odmrzovanja vetrobranskega stekla, v mrzlih zimskih jutrih. Foto: S. Despot

Zimski paket je top izbira!

Dejal je: “Na Fordu Kugi se je led na vetrobranskem steklu odtajal že po dobrih dveh minutah in vse kar je bilo potrebno, je, da smo vodo z vetrobranskega stekla obrisali z brisalnikoma. V avtomobilu brez sistema za gretje stekla pa smo morali čakati več kot četrt ure. To pomeni, da bi se lahko s Fordom zjutraj v službo odpeljali dobrih deset minut prej ali pa bi nam ta čas ostal za podaljšanje prijetnega jutranjega dremeža ali kakšen drug opravek v toplem stanovanju.”

Poleg tega lahko vozilo, v kolikor ima samodejni menjalnik, tudi na daljavo zaženete s pomočjo aplikacije FordPass. Vozilo lahko tako tudi ogrevate in vas bo pričakalo prijetno ogreto, ko boste odšli na pot.

Izvedite več o delovanju Zimskega paketa v Ford Kugi TUKAJ.

Prepričajte se o vozni dinamiki in ostalih kvalitetah vozila Ford Kuga. Zapeljite se na test ali pa si izberite svojo iz zaloge.

*Sistem za gretje vetrobranskega stekla s pomočjo električnih grelnih nitk je del paketa zimske opreme, ki je na voljo za doplačilo.