Reševalci hvalijo pionirsko reševalno vozilo Ford E-Transit

04. novembra 2023

Novi Ford E-Transit v vlogi reševalnega vozila. 

Reševalce v Transvii MED v Valencii, v Španiji, smo prvič spoznali v okviru naše serije Life savers, v kateri smo predstavili življenja predanih ljudi, ki z vozili Ford Pro skrbijo za našo varnost.

Zdaj ekipa zagotavlja novo raven oskrbe bolnikov v Valencii, s prvim reševalnim vozilom E-Transit v državi.

Reševalno vozilo Ford E-Transit zaradi električnega motorja in naprednega vzmetenja pomeni bolj gladko in tiho vožnjo, kar je koristno za prevoz posebej ranljivih bolnikov, vključno z novorojenčki.

V nesrečah šteje vsaka sekunda in reševalci so že pohvalili odziven električni motor, ki je močnejši od katerega koli dizelskega Transita in omogoča hitrejše pospeševanje.

Podjetje Indusauto iz Valencie je prevzelo nalogo, da običajni E-Transit preoblikuje v visokotehnološko reševalno vozilo in namesti napredno medicinsko opremo tam, kjer bi druge stranke lahko prevažale navaden tovor.

E-Transit je v vrhu Fordove ponudbe električnih gospodarskih vozil in je letos najbolje prodajani električni kombi v Evropi. Njegov uspeh podpira naš globalni načrt za hitro širjenje električnih vozil in Fordov cilj, da do leta 2035 doseže ničelne emisije pri celotni prodaji vozil v Evropi.


“Pri doseganju bolnikov nam E Transit pomaga z boljšo vodljivostjo in hitrejšim pospeševanjem,” Mario Pérez, reševalec v družbi Transvia MED.