Ford Puma še naprej v rokah najboljše mlade voznice Ane Menegalija

03. novembra 2023

Ana Menegalija, najboljša mlada voznica, je na Ford Pumo navdušena, še posebej v hladnejših dneh, ki prihajajo.

Vtisi o Pumi, Ana Menegalija, oktober 2023

Po šestih mesecih vožnje, se Ford Puma vsakič znova izkaže za varen in zanesljiv avto.

S Pumo na izlet po Sloveniji

Moja najpogosteje opravljena relacija je zagotovo dom, služba, fakulteta, a sem v teh šestih mesecih s Pumo opravila tudi kar nekaj izletov. Slovenijo sva tako rekoč prečesali v vseh smereh. Na Gorenjsko sva se odpravili na hribovski izlet v Kranjsko Goro, na Dolenjsko na termalne počitnice v Dolenjske toplice. Na Primorskem na izlet na vroč sončen dan, na vzhodu pa sva obiskali prestolnico Štajerske, Maribor. Puma nudi udobno vožnjo v vsakem vremenu. Pretekli meseci so ponudili z zelo raznolikim vremenom; sprva z visokimi temperaturami in vročinskimi vali, nato pa še s silovitimi nevihtami, a Puma ostaja učinkovita in zaupanja vredna v vseh okoliščinah. Ne glede na to, kam sem se peljala, je avto vedno privabil radovedne poglede; včasih je kdo izmed mimoidočih avto celo fotografiral.

Varna in udbona vožnja

Ford Puma lahko ponudi veliko opreme, ki omogoča varno in udobno vožnjo. Pomladi in poleti je Puma ostajala hladna, v mrzlih oktobrskih jutrih pa s pomočjo ogrevanih sedežev in ogrevanega volana nudi topel ambient za prijetno vožnjo. Med dolgimi potovanji je zelo priročen Bluetooth sistem za povezavo telefona, ki omogoča navigacijo, glasbo in prostoročno klicanje. Pri vožnji je aktiven tudi sistem za trčenje, ki zaznava pešce in druge udeležence v prometu in varuje pred nevarnostmi naleta s pisnimi in zvočnimi opozorili. Vožnja s Ford Pumo lahko poteka na pet različnih voznih načinov: normal, eco, sport, slippery (spolzko) in trail (pot). Načini se med seboj razlikujejo po izraženosti zmogljivosti, moči in varčnosti avtomobila. Puma je varčna tudi brez spreminjanja voznih načinov, saj za pomoč pri vožnji uporablja majhen elektromotor in 48-voltno baterijo. S tem EcoBoost Hybrid sistemom se poveča varčnost avta, hkrati pa se zmanjša izpuste. Polnjenje baterije ni potrebno, saj se polni kar med vožnjo.

Ford Puma je še vedno deležna veliko pohval družine in prijateljev, sploh zaradi prostornosti in vožnje. Osebno so mi všeč vsi varnostni sistemi, ki omogočajo varno vožnjo in pa vsa oprema, ki zagotavlja sproščeno ter prijetno vzdušje. Zelo uporaben je tudi velik prtljažnik, ki nudi dovolj prostora za vse, kar potrebujem s seboj. Z vso to opremo vožnja zares postane užitek in šest mesecev potovanj s Pumo je minilo v trenutku.