Ford Mustang Mach-E Rally – zabava na vseh podlagah

09. septembra 2023

Ford Mustang Mach-E® Rally bo svet na povsem nov način prepričal o moči in okretnosti električnih vozil.

Po globalnem prvem ogledu na Festivalu hitrosti v Goodwoodu julija letos se je Mustang Mach‑E Rally na salonu IAA Mobility v Münchnu prvič pokazal brez maskirne prevleke. Pridružuje se družini Mustang Mach-E in predstavlja drugačno smer električnih vozil. Je prvo Fordovo električno vozilo po navdihu športnih modelov iz relija, ki Mustangovo svobodo ter zabavo prenaša na makadame in neutrjene poti.


“Še pred enim letom je bila to zgolj ideja, to, kar vidite danes, pa je dokaz strasti in intenzivne ustvarjalnosti naše ekipe Model e,” je povedala Donna Dickson, glavna inženirka modela Mustang Mach-E. “Vedno smo raziskovali nova področja zmogljivosti. S kombinacijo za reli prilagojenega vzmetenja, pogonskega sklopa z dvema elektromotorjema in hudomušnega oblikovanja nam je uspelo! Mustang Mach‑E Rally je športno zmogljivo vozilo, ki bo navdušilo uporabnike med iskanjem vedno novih pustolovščin.”

Mustang Mach-E Rally  tehnologijo električnih vozil

Uvaja na povsem nedotaknjeno ‘polje’ in širi družino vozil Mustang Mach-E. Ta stroj odlikuje posebej uglašena različica pogonskega sklopa modela Mustang Mach-E GT z dvema motorjema. Ki razvije najmanj 880 Nm navora in 358 kW moči. Mustang Mach-E Rally vključuje litij-ionsko baterijo z uporabno kapaciteto 91 kWh.

Vozilo ima edinstveno vzmetenje, ki je za 20 milimetrov višje kot pri Mustangu Mach‑E GT. Opremljeno je s posebej prilagojenimi vzmetmi, amortizerji MagneRide®, in 385‑milimetrskimi sprednjimi zavornimi koluti z rdeče lakiranimi zavornimi čeljustmi blagovne znamke Brembo®.

Tudi območje stika gume s prašnimi vozišči je nekaj posebnega. Mustang Mach-E Rally ima trpežna 19-palčna sijajno bela platišča iz lahke zlitine v slogu relija. Ta so navdihnjena z dolgo zgodovino Fordovih vozil za reli. Na njih pa so pnevmatike Michelin CrossClimate2 dimenzij 235/55 R19, ki imajo v primerjavi z modelom GT višje bočnice in boljši oprijem na neutrjeni površini.

Mustang Mach-E Rally navduši z videzom

Izstopa z velikim zadnjim spojlerjem, ki se zgleduje po Focusu® RS. Edinstvenimi kontrastnimi poudarki, vključno z zgornjimi in spodnjimi oblogami. Posebnim sprednjim deljenim spojlerjem, črno lakirano jekleno streho. Ter značilno in namensko sprednjo masko, v katero so vgrajene meglenke, ki zagotovo sodijo med obvezno opremo vozil za reli. Vsakega Mustanga Mach-E Rally že serijsko krasita dve dirkaški progi. Ti dopolnjujeta drzno barvno paleto. Naročite ga lahko v barvah Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green in vznemirljivi Grabber Yellow.  Za doplačilo sta na voljo tudi Star White ali nova Glacier Gray.

Za notranjost je značilna kombinacija udobja, funkcionalnosti in sloga, ki se lepo ujema s kultnimi belimi platišči. Sijajno beli poudarki krasijo armaturno ploščo, spodnja kraka volana in kontrastne šive na vratih. Voznika čaka poseben Fordov športen sedež s sijajno belim naslonjalom in reliefnim napisom “Mach-E Rally” na površini sedišča.


“Mustang Mach-E Rally desetletja Fordovega strastnega sodelovanja na prvenstvih v reliju izroča neposredno v roke naših strank,” je povedal Jim Farley, Fordov izvršni direktor. “Mustang vas popelje tja, kjer vsaj v avtomobilski različici še ni bil – na makadame in neutrjene prašne ceste. Navdih pravih vozniških navdušencev tako zagotavlja povsem novo vozniško izkušnjo in popolno uživanje v vožnji.”