Serijska oprema vsebuje čedalje več asistenčnih sistemov

10. avgusta 2023

Vsa novejša vozila že serijsko vsebujejo nekaj koristnih asistenčnih sistemov, ki lahko vozniku pomagajo voziti še varneje, v nekaterih primerih pa lahko celo preprečijo prometne nesreče.

Poglejmo si kateri asistenčni sistemi in varnostni elementi so serijsko na voljo v vozilu Ford Kuga.

Pomoč pri speljevanju v klanec

Nič več strahu, da bi vam avto ušel izpod kontrole na hribu. Ob pritisku na zavoro bo avto ostal na mestu, vi pa lahko normalno speljete, kot bi imeli zategnjeno ročno zavoro.

Protiblokirni sistem ABS

Gre za sistem, ki preprečuje blokiranje koles vozila v primeru nenadnega zaviranja. Omogoča, da se kolesa ob zaviranju ne blokirajo, kar omogoča ohranjanje vodljivosti avtomobila.

Sistem za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in kolesarjev

Sistem zaznava premikajoča se vozila in pešce in vas z zvočnim signalom opozori na njihovo prisotnost.

Pomoč pri zaviranju v sili 

V kolikor je vaša varnostna razdalja iznenada prekratka vas bo sistem opozoril z zaviranjem in prižigom zavornih luči.

Zaviranje po trčenju 

V primeru trka lahko vozilo odbije celo na drugo stran ceste, kjer v takem slučaju lahko pride do še ene nesreče. Sistem, ki omogoča zaviranje po trčenju skrbi za to, da se avto po trku čimprej ustavi.

Pomoč pri vzdrževanju smeri z opozarjanjem na nenamerno menjavo smernega pasu

V primeru nezbranosti voznika, ki se ne drži svojega pasu sistem voznika opozori z rahlim samodejnim zavojem nazaj na vozni pas.

Serijska oprema vsebuje čedalje več asistenčnih sistemov

Zračne blazine

Vozilo Ford Kuga vsebuje 6 zračnih blazin. Dve prednji zračni blazini – ena za voznika in sovoznika, dve prednji stranski zračni blazini in dve zračni zavesi.

ISOFIX

Gre za standardiziran sistem pritrditve otroškega avto sedeža direktno na sedež v vozilu. To vam omogoča bolj trdno namestitev sedeža in posledično boljšo varnost. Izkazalo se je, da so otroški sedeži, ki so v avtomobilu pritrjeni samo z varnostnim pasom, velikokrat napačno in pomanjkljivo nameščeni. ISOFIX je primeren za otroke lažje od 18 kilogramov. Ko otrok to težo preseže, ga je potrebno varovati s sistemom z varnostnim pasom, tako kot odraslo osebo.


Ford Kuga s strani neodvisne organizacije Euro NCAP prejela najvišjo oceno varnosti.

Več o izvedenih testih si lahko preberete tukaj. 


Prepričajte se o kvalitetah vozila Ford Kuga in se zapeljite na test. Izkoristite odlične prihranke za nakup vozila iz zaloge.