Prvi vtisi o Ford Pumi

05. avgusta 2023

Ana Menegalija, najboljša mlada voznica, je z nami delila prve vtise o novi Ford Pumi, ki jo bo vozila do prihodnje pomladi.

Avtorica: Ana Menegalija, Najboljša mlada voznica 2023

Fotografije: Matic Menegalija

Že prva vožnja z Vranskega do Ljubljana je pokazala, kako varen, lahkoten in zanesljiv avto je Ford Puma. Moji prvi vtisi so bili še toliko bolj izraziti, saj sem se po mrzlem in deževnem finalu usedla v avto s toplim volanom in toplim sedežem. Nekajkrat do Ljubljane sem se celo naglas vprašala, če morda sanjam. Od tiste prve vožnje so minili že skoraj trije meseci in že kar nekaj kilometrov več.

Prvi vtisi o Ford Pumi

Ford Puma je postala nepogrešljiva

V tem času me je Puma ničkolikokrat popeljala do fakultete, prijateljev in družine. Za daljše izlete bo še prišel čas, to pomladansko obdobje pa sem namenila učenju in izpitom. Ford Puma je bila nepogrešljiva, saj sem se z njo cel mesec junij vozila na fizioterapevtsko klinično prakso, ki sem jo opravljala v Splošni bolnišnici Brežice. Poti domov so bile po naporni praksi lahkotne in udobne, kljub temu, da je bilo vreme večinoma deževno in nepredvidljivo. Tudi v slabem vremenu avto ostaja zanesljiv, varen ter z dobrim pregledom nad dogajanjem v prometu.

Prvi vtisi o Ford Pumi

Zahtevno izpitno obdobje

Izpitom navkljub mi je uspelo v urnik stisniti nekaj kratkih izletov. Če ne štejem vožnje v Brežice, sem naredila kratek izlet še na Toško Čelo, Lisco, Sevnico, Žužemberk, Prebold, Bistro in Borovnico. Pri vožnji je opaziti, da je avto močan tako na ravninah, kot v hudih klancih. Zelo všeč mi je tudi velikost in prostornost avtomobila. V prtljažniku, ki meri velikodušnih 345 l, je vedno dovolj prostora za vso študijsko, hribovsko ali športno opremo. Ponavadi kar za vse troje hkrati.

Prvi vtisi o Ford Pumi

Bogata oprema s številnimi asistenčnimi sistemi

Omeniti je treba še vso dodatno opremo in vse sisteme avtomobila, ki vožnjo naredijo še udobnejšo. Sprva jih nisem bila najbolj vajena; sodoben motor EcoBoost, asistenca za preprečevanje trčenja, ugašanje avta pri ustavljanju, samodejne dolge luči ponoči, senzor in kamera pri vzvratni vožnji, pomoč pri speljevanju v klanec, itd., a sem se jih zelo hitro navadila in jih zdaj v drugih avtih celo pogrešam.

Prvi vtisi o Ford Pumi

Ford Puma je same pohvale požela tudi s strani družine in prijateljev. Vsi, ki sem jim pokazala nov avto, so se veselili, bili presenečeni in mi čestitali; nadeli so mi celo nov vzdevek ‘puma’. Najbolj pogosto opažena je bila živo rdeča barva, napisi in nalepke na avtu.

Prvi vtisi o Ford Pumi

Nič manj navdušenja pa ni bilo za vso opremo in notranjost avtomobila. V naslednjih mesecih bo zagotovo več časa za kakšen izlet, tako da bodo bližnji lahko videli Pumo še med vožnjo, ne le na parkirišču.

Prvi vtisi o Ford Pumi