Potovanja z električnimi avtomobili so vse bolj brezskrbna

25. julija 2023

Se tudi vi odpravljate na dopust z vašim električnim jeklenim konjičkom? Na Hrvaškem je število polnilnic za električna vozila v porastu, a kljub temu vam svetujemo, da vaše potovanje skrbno načrtujete.

POPLAVA APLIKACIJ Z ELEKTRIČNIMI POLNILNICAMI

Na trgu je na voljo ogromno različnih aplikacij kjer dobite informacije o postajališčih, ki imajo na voljo razpoložljive električne polnilnice. Med bolj priročnimi je uporaba aplikacije Google Maps, kjer enostavno v iskanje vpišete “EV charging station” in prikazale se bodo polnilne postaje v vaši bližini.
Kljub temu je morda smiselno vnaprej preveriti, kje se nahajajo polnilne postaje, zato da lažje načrtujete pot vašega potovanja. V pomoč vam bo aplikacija PlugShare, kjer boste na zemljevidu videli vse polnilne postaje, ki se nahajajo v določeni državi. Prav tako boste izvedeli, ali je polnilna postaja sploh delujoča, preberete pa lahko tudi odzive prejšnjih uporabnikov, ki so tam v preteklosti polnili vozilo.

MUSTANG MACH-E IMA BATERIJO S PODALJAŠNIM DOSEGOM

V kolikor se šele odločate za nakup električnega vozila, vam predstavljamo popolnoma električnega Mustanga Mach-E, ki bo zagotovo privabljal poglede povsod kamor boste prišli. Mustang Mach-E ima na voljo dve različni bateriji. Baterija s standardnim dosegom, ki omogoča 440 kilometrov in baterijo s podaljšanim dosegom, ki vam omogoča za kar 600 kilometrov potovanj. Obe različici vas bosta nedvomno pripeljali do Hrvaške – preostali doseg napisan na števcu je namreč zelo realen, zato je bojazen, da bi se baterija kar tako izpraznila popolnoma odveč. Poleg tega vam bo v pomoč tudi aplikacija FordPass, ki vas informira o tem, kje bi bilo smiselno narediti postanek, ter vam prikaže proste polnilnice v tem območju.

Mustang Mach-E vas ne bo pustil na cedilu. Prepričajte se in ga zapeljite na test ali pa izberite svojega na prvaizbira.si >>