Top 3 igre za kratkočasenje otrok med vožnjo

28. junija 2023

Vožnja z otroci je lahko izredno naporna in v nekaterih pogledih tudi nevarna. Otroka je potrebno zamotiti z igro, predvsem na daljših poteh, ko se ne morejo svobodno gibati in jim lahko hitro postane dolgčas. Za vas smo pripravili tri igre za kratkočasenje med vožnjo.

1. Besedna igra

Igralec, ki začenja igro naj pove eno besedo, na primer »Avto«. Naslednji igralec mora nadaljevati stavek in povedati besedo na črko o, ker je to zadnja črka besede avto, na primer »opravi«. Igralec, ki nadaljuje stavek, mora povedati vse prej omenjene besede in dodati svojo besedo na črko i in tako naprej. Igra se nadaljuje, dokler nekdo ne pozabi besed in vrstnega reda. Ta igra je lahko zelo zabavna, saj se običajno konča s smešnim stavkom.

2. Počitniški bingo

Določite 20 dogodkov ali predmetov, ki se pojavljajo v okolici in jih napišite ali natisnite na list papirja. Na primer »bencinska črpalka«. Ko otrok zagleda bencinsko črpalko, naj to besedo prečrta. Ko opazi drugo besedo ali dogodek s seznama, naj ga prav tako prečrta. Cilj je, da otrok opazi vse elemente zabeležene na seznamu. Podobna igra je na voljo na spletni strani Ford Family Fun Hub, kjer igro lahko igrate kar na telefonu ali tabličnem računalniku.

3. Igra ugani kdo

Eden izmed igralcev si zamisli osebo ali žival, ki jo vsi poznajo. Ostali igralci potem zastavljajo vprašanja in skušajo ugotoviti, katero osebo ali žival si je zamislil. Vprašanja so lahko samo takšna, na katera je odgovor da ali ne.

Ford je za namen kratkočasenja otrok razvil tudi spletno stran, kjer lahko dostopate do zanimivih in inovativnih iger s katerimi lahko zamotite vašega otroka. Na voljo so igre na spletnem brskalniku in igre, ki jih je potrebno natisniti.

Preverite Fordove igre še pred potovanjem in zamotite svojega otroka. Vesele počitnice in srečno, varno pot!