Nov električni pomočnik za zabavo na prostem

16. maja 2023

Nekatere naše stranke nam povedo, da potrebujejo vozilo, s katerim lahko zjutraj peljejo v šolo, ob koncih tedna peljejo vso družino, vključno s psi in športno opremo, ter celo med tednom prevažajo orodje in delovni material.

Predstavljamo E-Tourneo Courier, naše novo električno večnamensko vozilo, ki je bilo razvito tako, da združuje slog, prostornost, praktičnost in mestno okretnost.

Nov električni pomočnik za zabavo na prostem

E-Tourneo Courier je petsedežno večnamensko vozilo, izdelano za pustolovščine in pripravljeno na igro. Značilna zasnova, navdihnjena po športnih terencih, ponuja veliko prostora za potnike in njihove stvari kljub kompaktnim meram, ki se odlično izkažejo v mestu.

Družina Tourneo

Najnovejši član Fordove vsestranske družine vozil Tourneo ima prefinjen povsem električni pogonski sklop. Tega dopolnjuje širok nabor digitalnih izkušenj in povezanih funkcij, s katerimi je lastništvo električnega vozila privlačno in dostopno, s priročnimi brezžičnimi posodobitvami pa je vozilo sčasoma še boljše.

Nov električni pomočnik za zabavo na prostem


“Vznemirljivi novi izdelki, kot je E‑Tourneo Courier, so prihodnost Forda v Evropi – električni, zabavni in spodbujeni z nemirno potrebo po pustolovščinah. Naše novo popolnoma električno večnamensko vozilo je najnovejši prikaz našega več milijard dolarjev vrednega globalnega prizadevanja za povečanje proizvodnje električnih vozil in zagotavljanje povezanih, nadvse zaželenih vozil za naše stranke,” je povedal Martin Sander, generalni direktor za Ford Evropa divizije Model e.


Zasnovan za dogodivščine

“Naše vodilo pri oblikovanju modela E-Tourneo Courier je bila misel, da pomagamo strankam pri snovanju vseh dogodivščin – skupaj z družino, prijatelji, ali ko se vračajo domov z zloženimi zadnjimi sedeži za prevoz koles v povečanem prtljažniku. Zato tudi zunanje oblikovanje odraža ta brezkompromisni značaj,” je povedal Amko Leenarts, direktor oblikovanja pri Fordu Evropa. “Oblika, ki so jo navdihnili športni terenci, je na zunaj robustna, v notranjosti pa prostorna, medtem ko sodobne podrobnosti električnega vozila dodajajo ekskluzivnost in jasno sporočajo, da je E‑Tourneo Courier del Fordove električne revolucije.”

Nov električni pomočnik za zabavo na prostem

Popolnoma električno večnamensko vozilo je zasnovano za udoben prevoz petih odraslih oseb in njihove prtljage. Za optimalno praktičnost je zadnja klop deljena v razmerju 60 : 40.  Prtljažni prostor pa je za več kot 44 odstotkov večji kot v dosedanjem Tourneu Courierju. Potnike razvaja tudi več prostora za ramena in glavo ter številne priročne možnosti shranjevanja, vključno z nastavljivo sredinsko konzolo, skritim predalom in 44-litrskim sprednjim prtljažnikom.

Nov električni pomočnik za zabavo na prostem

Digitalno okolje

Digitalne izkušnje so osredotočene na osupljivo armaturno ploščo ‘digiboard’ s povsem digitalno instrumentno ploščo in informacijsko-razvedrilnim sistemom SYNC 4. Tega uporabniki upravljajo prek velikega 30,5 cm (12-palčnega) zaslona na dotik. Popolnoma povezana kabina vključuje brezžično integracijo vmesnikov Android Auto in Apple CarPlay ter blazinico za polnjenje telefona. Tako ostanete povezani tudi na poti. Brezžične posodobitve lahko sčasoma izboljšajo funkcionalnost, ne da bi moral uporabnik vozilo pripeljati na servis.

E-Tourneo Courier je na voljo z različnimi zanimivimi stopnjami opreme, vključno z značilno različico Active s kontrastno barvo strehe, obrobami blatnikov, strešnimi nosilci in edinstvenimi tkaninami za oblazinjenje sedežev.

Povsem novi Tourneo Courier z 1,0-litrskim turbo bencinskim motorjem EcoBoost s 92 kW (125 KM) bo vključen v proizvodnjo pozneje leta 2023. Več podrobnosti sledi v prihodnjih mesecih.

Finance.si >> Krepke mere, uporabnost in tudi elektropogon za Fordov najmanjši dostavnik (finance.si)