S Ford Fiesto Active na vse terene

01. marca 2023

Urban Ostrež, najboljši mladi voznik, je s Ford Fiesto Active preizkusil različne podlage v vseh letnih časih. Fiesta je suvereno zvozila prav vse.

Tekst in foto: Urban Ostrež, najboljši mladi voznik NZV

Najina pot s Fiesto Active se bliža koncu, povezanost pa samo narašča. Skupaj sva prevozila že 17.200 km.

S Ford Fiesto Active na vse terene
Po prevoženih 17.200 km, lahko suvereno zagotovim, da se Ford Fiesta izkaže prav na vseh podlagah, v vseh letnih časih. Povsod se izkaže za vsestransko uporabno in varno.

Fiesto sem lahko sedaj preizkusil že na vseh podlagah, v vseh letnih časih. Prav povsod se izkaže za vsestransko uporabno in varno.

Vožnja na zasneženi cesti je pravo veselje

S Ford Fiesto Active na vse terene
Ford Fiesta Active z voznim načinom Slippery, odlično premaguje zimske razmere.

Tudi vožnja na zasneženih cestah ne predstavlja težav zaradi pomoči odličnega programa stabilnosti TCS in možnosti izbire voznih programov. Pri paketu Active je možno izbirati med tremi voznimi programi: Normal, Eco in Slippery. Normalni program je primeren za vsakodnevno uporabo. Program Eco pripomore k manjši ampak že tako nizki porabi. Program Slippery pa poskrbi še za večjo prilagodljivost in omejitev zdrsa koles na podlagah z slabim oprijemom. Ta program se na zasneženih cestah zelo dobro obnaša.

S Ford Fiesto Active na vse terene

Enostavna povezava Apple Carplay

Redno uporabljam Apple Carplay, ki omogoča preslikavo zaslona mobilnega telefona na vmesnik v avtu. S tem je mogoče uporabljati navigacijo Google Maps in vse ostale prednosti povezave.

S Ford Fiesto Active na vse terene

Z vsakim prevoženim kilometrom se zavedam, da bom Fiesto zelo pogrešal, ker še nisem vozil avtomobila s takšno raznoliko uporabnostjo in udobnostjo.